Speltips

Match/event
Luleå HF - Örebro HK
Datum
04/04 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Luleå FT
Odds
1,76
Rygga Spelet
Speltips SHL

Luleå – Örebro – 4/4

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 4 april, 2022

Ställningen är 1-1 i matcher mellan såväl Luleå – Örebro som Rögle – Oskarshamn. Frågan är vilka två lag som vinner viktiga Game 3 och kopplar greppet om respektive kvartsfinalserie? Här synas mötet mellan Luleå – Örebro extra.

Nödvändig vinst

Luleå knep Game 1 då segersiffrorna skrevs till klara 5-1 efter att firma Linus Omark och Pontus Andreasson haft stor show med fyra poäng vardera. Omark noterades för ett mål och tre framspelningar medan Andreasson vände på siffrorna, alltså tre mål och en assist.

Senast spelade Örebro upp sig rejält och även om segern satt långt inne tog man en direkt nödvändig vinst. Luleå tog ledningen i mitten av den andra perioden innan hemmalaget kunde kvittera i början av den tredje perioden. Ställningen var 1-1 efter den ordinarie speltiden, vilket betydde att en vinnare var tvungen att koras efter övertid. Väl i förlängningen avgjorde Emil Larsson i början av den andra övertidsperioden och frälste hela laget och dess supportrar.

Viktiga Game 3

I en bäst av 7-serie är Game 3 alltid väldigt viktig. Kvällens fajt är således inget undantag. Det vinnande laget kopplar greppet av serien och behöver ”bara” vinna två av fem matcher för att avancera medan det förlorande laget får uppförsbacke.

Känslan är att vi kan få en lång kvartsfinalserie med åtminstone sex matcher. Kanske rentav sju. Såväl Luleå som Örebro är ruskigt starka i respektive hemmaborg och det är inte alls omöjligt att det blir ideell hemmavinster i matchserien. Det skulle i sin tur betyda att Luleå avancerar till semifinal. Hur som haver.

Luleå är absolut favoriter i Game 3 i och med sin hemmaplansfördel. Det lär inte bli 5-1 i afton, utan en målmässigt jämnare tillställning. Men visst står Luleå som slutsegrare. Man är oerhört svårslagna i Coop Norrbotten Arena. Man har vunnit fyra av sina fem senaste hemmamatcher, där man endast släppt in två (!) mål under segerbataljerna. Dessutom är superkedjan med Linus Omark, Juhani Tyrväinen och Pontus Andreasson glödheta. Omark och Andreasson har tillsammans noterats för tio (!) poäng under de två första slutspelsmatcherna. Det lär bli nya poäng i afton.

Kvällens speltips

Luleå FT – finns bland annat till 1,76 hos Expekt.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juli, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x