Speltips

Match/event
Malmö Redhawks - Färjestad BK
Datum
05/04 - 2021
Matchstart
15:00
Spelbolag
Spel
Malmö FT
Odds
2.95
Rygga Spelet
Speltips SHL

Malmö – Färjestad 5/4

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 5 april, 2021

SHL:s grundserie är över och äntligen startar SM-slutspelet 2021. Först ut är åttondelsfinalerna mellan Djurgården – Frölunda och Malmö – Färjestad, där jag väljer att fokusera på det sistnämnda mötet.

Rejäl underdog

Malmö inledde årets säsong bedrövligt och låg toksist i höstas. Efter en rejäl uppryckning lyckades skåningarna avancera upp till en fin niondeplats med sina 67 inspelade poäng på 52 matcher. Detta efter att man svarat för en väldigt sista halva, där man faktiskt var ett utav seriens absolut bästa lag under 2021.

Vidare har Malmö varit väldigt stabila på hemmais på slutet då man vunnit sex av sina åtta senaste matcher i Malmö Arena, där man bland annat slagit just dagens motståndare, Färjestad, med uddamålet 4-3 efter straffar.

Skånelaget har en relativt skadefri trupp, där endast ett par spelare förväntas missa åttondelsfinal 1 under måndagseftermiddagen.

Stark avslutning

Färjestads säsong har varit sisådär. Till slut hamnade man på en åttondeplats efter att man avslutat grundserien starkt med fyra vinster på sina fem sista matcher. Naturligtvis ändå en missberäkning av laget då man alltid har en ambition av en topplacering och SM-guld.

Karlstadsgänget vann sina tre sista matcher på resande skridsko och har således fin bortaform. Dock har man trivts sådär på skånsk mark under de senaste säsongerna. Faktum är att Färjestad ”bara” vunnit tre av sina åtta senaste bortafajter mot Malmö.

Speltips

Jag väljer att tro på Malmö FT till 2,95 (2u) gånger pengarna.

Skall Malmö ha en chans att avancera till kvartsfinal måste laget vinna sin hemmamatch. Det är min bestämda uppfattning. Givetvis är Skånelaget medvetna om vikten av Game 1 och jag räknar med ett taggat hemmalag som är en rejäl underdog i slutspelet, vilket lär passa skåningarna utmärkt.

Vidare har Malmö haft relativt ”lätt” mot Färjestad under säsongen då man vunnit 3/4 matcher. Det skall dock tilläggas att tre av säsongens inbördes möten slutat med uddamålet. Det brukar således bli jämna fajter när de båda lagen möttes. På tal om det. Malmös matcher brukar generellt bli ganska målsnåla och tajta. Trots det väljer jag att syna FT på skåningarna. Anledningen till det är att Malmös holmgångar, i synnerhet när man vinner, konstigt nog slutar efter ordinarie speltid. Faktum är att Malmö endast vunnit fyra av säsongens matcher efter antingen förlängning eller straffar. Vinner Malmö i eftermiddag så pekar således mycket på att det sker efter 60 minuter.

Lycka till!

/ Timmy

Följ mina europeiska ishockeyspel här!

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x