Speltips

Match/event
Israel Adesanya vs Robert Whittaker
Datum
13/02 - 2022
Matchstart
05:00
Spelbolag
Spel
Adesanya vinner via avslut (KO,TKO,Submission)
Odds
2,45
Rygga Spelet
Speltips UFC

Israel Adesanya vs Robert Whittaker 13/2

MMA Speltips
Konstantinos Pliatsikas
Publicerad: 12 februari, 2022

En efterlängtad rematch mellan Israel Adesanya och Robert Whittaker väntar då de två ska göra upp om mellanviktsbältet. Sist dom möttes i oktagonen så var det Whittaker som var mästare, tills han blev knockad i andra ronden av Adesanya. Sen dess har Whittaker gått obesegrad i sina tre fajter han haft. En riktigt spännande och underhållande fight att vänta!

Efterlängtat returmöte

Det är lite mer än två år sedan Israel Adesanya tog ifrån bältet från Whittaker. Sen dess så har Adesanya klarat av samtliga utmanare han ställts emot. Efter han försvarade bältet mot Paolo Costa, Romero så gick han upp en viktklass för att försöka ta det bältet också. Det gick tyvärr inte som Adesanya hoppades på då han förlorade mot dåvarande mästaren Blachowicz efter domarbeslut. 

Efter den fighten så gick han ner till sin viktklass igen för att ta sig an Marvin Vettori som stod näst på tur att få chans att ta bältet från Adesanya. Adesanya visade återigen sin dominans i hans viktklass och vann övertygat på domarbeslut. Nu väntar en motståndare Adesanya redan slagit och som mästare kommer pressen ligga på Adesanya. Men Israel har visat sig vara för bra för att mellanviktare han slagits mot hittills, och det inkluderar Whittaker. 

Whittaker har verkligen förtjänat en rematch

Robert Whittaker hade nio raka vinster i UFC innan han ställdes mot Israel Adesanya och som mästare att förlora bältet efter en så bra svit är såklart tungt. Men Robert har visat sig vara stark mentalt och tog den förlusten på så bra sätt det går. Han har nu vunnit tre raka mot riktigt bra motståndare och kommer till denna returmatch i så bra form han kan vara. Med pressen dessutom på Adesanyas sida denna gång så tror jag vi kommer få se en avslappnad och mer fokuserad Whittaker än sist. 

Det har dock nästan gått ett helt år sedan Whittaker slogs sist och jag tror starkt på att det kan påverka en fighter att vara inaktiv. Nu är det ganska vanligt att inte slåss på ungefär nio månader, speciellt då han väntat på att få denna match. Men jag tror det kan påverka Whittaker negativt att ha varit borta från oktagonen så länge. Adesanya slogs två månader efter Whittakers senaste fight vilket betyder att han inte varit inaktiv lika länge. Men jag hoppas för fightens skull att båda kommer riktigt förberedda inför denna efterlängtade returmatchen.

Nattens speltips

Adesanya har visat gång på gång att han är och kommer att vara mästare i mellanvikt. Robert Whittaker är enligt mig kanske den enda som verkligen kan utmana honom men jag tror Adesanya kommer vinna denna fight. Whittaker har inte avslutat någon av sina fem senaste vinster då han vunnit samtliga på domarbeslut. Adesanya är någon som kommer bli riktigt svår att slå under fem ronder och Whittaker borde gå in med inställningen att försöka avsluta honom. Men med Adesanyas precision och striking så kommer denna match sluta som förra gången. Att Adesanya vinner gav inte mycket så jag väljer att han avslutar fighten. Speltipset blir då att Adesanya vinner via avslut (KO,TKO,Submission) till oddset 2,45 hos Expekt.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
maj, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x