Speltips

Match/event
UFC 270: Ngannou vs Gane
Datum
23/01 - 2022
Matchstart
06:30
Spelbolag
Spel
Ngannou vinner på avslut (KO,TKO,DQ eller submission)
Odds
2,50
Rygga Spelet
Speltips UFC

UFC 270: Ngannou vs Gane

MMA Speltips
Konstantinos Pliatsikas
Publicerad: 22 januari, 2022

Den efterlängtade titelmatchen om tungviktsbältet är äntligen här. Det är de två före detta träningspartners som ska göra upp på natten till söndag i Anaheim, Kalifornien. Ngannou är underdog vilket inte är förvånande med tanke på Ganes tekniska färdigheter, men det räcker med en rejäl träff för Ngannou för att släcka Gane. Mycket spännande fight att vänta.

Gane är den mest tekniska tungviktaren just nu

Cyril Gane blir Ngannous första motståndare som titelförsvarare. Gane dominerade sin senaste fight mot Derrick Lewis och vann efter en TKO i tredje ronden. Nu ska han möta sin tuffaste motståndare hittills i hans karriär med tungviktsbältet som står på spel. Många säger att Gane är den mest tekniska tungviktaren just nu, och jag håller absolut med. Han rör sig som om han vägde minst tio kilo mindre än vad han gör vilket är riktigt imponerande. Han har en bakgrund i både kickboxning och muay thai vilket ger han goda fördelar i MMA. Han kan även brottas och har tre vinster via submission, fler vapen är så är det få som har. 

Nu är frågan hur han ska försöka undvika den kraft som Ngannou har i sina slag. Derrick Lewis som Gane mötte förra året har ungefär samma vapen som Ngannou men det är stor skillnad mellan de två. Ngannou är en betydligt bättre atlet och mer explosiv än vad Lewis är vilket Gane är mycket medveten om. Dessa två har som sagt tränat tillsammans tidigare i sina karriärer så båda kan en hel del om varandra. Frågan är vem som kommer kunna använda den information dom besitter om varandra på bästa sätt.

En distrahering eller extra motivation?

Inte nog med att detta är Ngannous första fight som titelförsvarare så är det också en hel del annat som pågår runt omkring honom. Detta är Ngannous sista match som han har kvar på sitt kontrakt med UFC, och han har varit tydlig med att han inte kommer förlänga ifall att han inte kommer bli betald betydligt mer än vad han hittills har blivit. Det har varit mycket snack på sistone angående vad UFC betalar sina fighters och att dom flesta är extremt underbetalda. Ngannou har bara eldat på detta och med all rätt, han har kommit till den punkten i sin karriär där han besitter den “makten” att kunna begära mer av UFC.

Han har även sagt att han hellre går över till boxning där han hade fått betydligt bättre betalt än vad han får nu. Så frågan är om detta kommer vara en distrahering eller en extra motivation för Ngannou att bevisa Dana White att han förtjänar mer. Jag tror på det sistnämnda. Ngannou har möjligheten att gå över till boxning och är inte så beroende av UFC som UFC är beroende av honom, även fast man inte vill erkänna det. Jag tror att Ngannou kommer vara extra motiverad inför denna fight för att verkligen bevisa att han är den bästa tungviktare just nu.

Nattens speltips

En extremt spännande fight, inte minst att bältet står på spel men dessa två är före detta träningspartners och spänningen kommer vara skyhög. Båda står inför sin hittills tuffaste match enligt mig och ska bli riktigt intressant att se hur detta slutar. Att Ngannou är underdog är som sagt inte konstigt med tanke på Ganes tekniska fördelar. Men jag tror att Ngannous kraft kommer att vara skillnaden i denna fight. Det ska krävas mycket av Gane för att inte bli träffad av Ngannous extremt hårda slag. Mitt speltips inför denna fight blir då att Ngannou vinner på avslut (KO,TKO,DQ eller submission) och det spelar jag hos ComeOn till oddset 2,50.

ComeOn
100%, upp till 1000 kr
  • Sport & Casino
  • Grymma Odds
  • Bra Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - ComeOn
Lanserat:
juni, 2008
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.9/5
Introduktion
Come On! grundades 2008 i Stockholm och är numera en storspelare på den svenska marknaden. Come On:s reklamfilmer kan ses regelbundet på svensk TV. Den mest kända kom ut under 2014 när de sponsrade Liverpool och vi kunde se den nuvarande lagkaptenen Jordan Henderson spela sig själv i reklamen.
Välkomstbonus - Betting
100%, upp till 1000 kr
Omsättningskrav: 8x