Speltips

Match/event
FaZe vs Na'Vi
Datum
22/05 - 2022
Matchstart
20:00
Spelbolag
Spel
FaZe ml & FaZe vinner 2-0
Odds
2.20 & 4.50
Rygga Spelet
Speltips esport

PGL Major: Finaldags! FaZe vs Na’Vi

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 22 maj, 2022

Vi skippade spel under semifinalerna då det kändes något osäkert. Båda favoriterna, alltså FaZe och NaVi, tog dock 2 raka kartor. Trots att FaZe gjorde det väldigt jämnt mot Spirit tog de båda kartorna och ska spela mot föregående majorvinnare i en final!

Kan FaZe fortsätta sin winningstreak?

De har vunnit två raka events innan denna major och satsar på att göra det en tredje irad! De har hittills denna turnering haft Rain som varit deras carry. Ropz har varit en bit bakom och haft några riktigt tuffa kartor! De är dock två spelare som verkligen kan och troligtvis kommer steppa upp i en final. Det är sällan de försvinner när det verkligen gäller.

Deras väg till majorfinalen har varit något knackig och det hela började med en förlust mot ENCE. De har dock tagit fem raka vinster, senast mot Spirit i semifinalen. Två väldigt jämna kartor där den första ledde till en 16-13 vinst. Andra kartan var länge väldigt jämn men Spirit fick tillslut en ledning på 14-12. De tappade det tillslut i trippelOT vann FaZe kartan och mötet!

Kan S1mple och B1t fortsätta carrya NaVi?

De har haft två spelare som varit outstanding för NaVi hittills denna turnering, detta är då Simple och Bit. Electronic har givetvis också han haft en bra turnering, men inte riktigt på de andras nivå ännu. De spelade riktigt starkt under semifinalen när de mötte ENCE. Under fredagen hade de dock ett extremt jämnt möte mot Heroic. Danskarna höll på att ta mötet emellan dem efter endast två kartor. De vann då första kartan och hade en ledning på andra med 11-9 men fick dessvärre inte mer än 14 rundor.

Tredje kartan blev inte riktigt jämn efter att NaVi fick en bra start på sin CT sida. Ett 3-12 underläge var inte något som Heroic lyckades ta tillbaka utan det tog slut vid 8 för dem.

I semifinalen mot ENCE vann de, som tidigare skrivet, två relativt enkla kartor. 16-12 och 16-7 och de säkrade sin revansch mot ENCE sen Katowice 2019 majoren på Dust2!

Dagens speltips

En väldigt spännande final som kan erbjuda mycket. Båda lagen har spelat starkt även fast FaZe haft knackigare perioder. Jag tror dock att detta lag kommer att spela bättre när det väl gäller, och att de kommer bryta Na’Vis hopp om att vinna två majorer irad!

Därför väljer jag att spela på FaZe ML till oddset 2.20 hos Betway (1.5units)

Samt att FaZe vinner 2-0 till oddset 4.50 hos Betway (0.5units)

Lycka till med era spel!

/ David

Betway
Riskfritt spel upp till 500 kr
  • Sportbonus
  • Live Betting
  • Live Esport
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betway
Lanserat:
januari, 2015
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.9/5
Introduktion
Hos Betway så hittar du ett av marknadens bredaste spelutbud till E-Sport. Förutom E-Sport så erbjuder man en alla övriga sporter och dessutom har man ett stort casino fullproppat med mängder av spel. För dig som gillar poker så finns det även en Betwayklient.
Välkomstbonus - Betting
Riskfritt spel upp till 500 kr
Omsättningskrav: 1x