Speltips

Match/event
Polen - Sverige
Datum
29/03 - 2022
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
X2 & U3,5 mål i matchen
Odds
1,81
Rygga Spelet
Speltips fotboll

Polen – Sverige 29/3

Fotboll Speltips
Konstantinos Pliatsikas
Publicerad: 28 mars, 2022

Det stod klart redan innan Sverige och Tjeckien möttes att Polen skulle vänta i play-off finalen. Sverige tog sig vidare efter förläggning och nu ställs man mot ett Polen som spelade träningsmatch mot Skottland förra veckan som slutade 1-1. Polen är ett klart bättre lag än vad Tjeckien är och i den form Lewandowski är i just nu så kommer Sverige verkligen behöva göra en bra insats på tisdag för att ha chans att ta sig vidare.

Möttes senast i EM förra året

Sverige och Polen möttes för inte alltför längesedan då lagen lottades till samma grupp i förra årets EM. Den matchen vann Sverige efter ett sent avgörande av Viktor Claesson i 94:e minuten. Mer spänning kunde det inte bli då Sverige först tog ledningen med 2-0 efter två mål av Emil Forsberg men som sedan Polen lyckades kvittera till 2-2 efter två mål av ingen annan än Lewandowski. 

Polen kommer till denna match med ett kryss mot Skottland i sin senaste match som man spelade istället för en play-off semifinal mot Ryssland som man då slapp efter att Ryssland blev utkastade. 1-1 slutade drabbningen mot Skottland efter ett sent straffmål av Piatek i 94:e minuten. 

Lewandowski spelade inte en enda minut, kanske för att vara helt utvilad till denna match mot Sverige. Men om han hade spelat hade nog resultatet varit annorlunda, vem vet. Hur som så är Polen ett bra lag och har på sistone fått med sig riktigt bra resultat mot bra lag. Man hade England i sin VM-kvalsgrupp där man förlorade första mötet med 2-1 men sedan kryssade man i det andra. Man kryssade även mot Spanien i förra årets EM så det är inget dåligt lag Sverige ställs mot på tisdag.

Sverige imponerade inte mot Tjeckien

Sverige tog sig vidare trots en ganska dålig insats enligt mig. Men i slutändan så är det resultatet som räknades och det viktiga var att ta sig vidare. Man höll nollan vilket var bra gjort men mycket var på grund av Tjeckiens riktigt dåliga avslut när man väl kom till lägen. Sverige kändes lite osäkra i uppspelen och hade svårt att skapa farliga målchanser. Ska man ta sig vidare nu mot Polen så kommer det att krävas mycket mer från vårt svenska landslag. 

Nu kommer även Zlatan och Emil Krafth vara tillgängliga efter att båda var avstängda mot Tjeckien. Krafth kommer vara en mycket bra tillgång till Sveriges offensiv då Danielson är en betydligt mer defensiv lagt spelare, mycket för att han egentligen spelar mittback. Med Krafth på högerkanten så kan Sverige variera sina anfall betydligt mer än vad man kunde göra mot Tjeckien då det blev tydligt att man sökte vänstersidan nästan hela tiden. Och vad Zlatan tillför till detta lag behöver jag nog inte gå in på så mycket, han kan avgöra matcher från ingenstans och om han får speltid på tisdag så kommer han att vara farlig framför kassen.

Speltipset

Viktig match om vem som ska ta sig till VM. Polen som inte spelade någon play-off semi utan spelade en träningsmatch istället mot Skottland medan Sverige spelade 120 minuter mot Tjeckien. Jag tror att Sverige kommer att göra en bättre match än vad man gjorde mot Tjeckien och väljer att spela X2 och under 3,5 mål i matchen till 1,81 hos Expekt.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juli, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x