Speltips

Match/event
Powerplay - Torsdag 7/1
Datum
07/01 - 2021
Matchstart
18:59
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Frölunda-Luleå
1
2. Färjestad-Rögle
X2
3. Leksand-HV71
12
4. Djurgården-Oskarshamn
1X
5. Malmö-Örebro
1X2
6. Linköping-Brynäs
1X2
7. Växjö-Skellefteå
1
8. Pettersson-Fröden
1X2
Rygga Spelet
Powerplay

Powerplay 7/1 » Tips & analys

Ishockey Powerplay Speltips
Oskar Jörnevik
Publicerad: 7 januari, 2021

Hallå där! Dessvärre gick det inte vägen igår heller, det börjar dock dra ihop sig mot åtta rätt, hoppas på att det kommer ikväll. I skrivande stund är det 800 tusen i omsättning och med full SHL omgång på menyn så kan man nog räkna med 1.5 miljon iallafall. Sju SHL fighter och en Head to head match pryder dagens omgång. Häng med nedan!

Spelstopp: 18:59

1. Frölunda-Luleå

Vi börjar menyn med ett toppmöte i Göteborg mellan rivalerna Frölunda och Luleå. Hemmalaget har varit stabila under säsongen och är alltid svåra att slå i Scandinavium. Frölunda har massor av spetskvalite i truppen och har trivts mot Luleå på senare tid. Luleå då? Var nära att slå Rögle senast och är ett av seriens bästa bortalag. När Frölunda ligger streckade under 50% så är värdet i ettan mycket fin, etta!

2. Färjestad-Rögle

Från ett F lag till ett annat, Färjestad. Gästerna Rögle gästar Värmland som serieledare och ser riktigt bra ut för stunden. Färjestad har varit under isen senaste tre fighterna och har tre raka nederlag. Plockade igår in Forsbacka Karlsson som har mycket potential i sig. Rögle utan Everberg verka inte spela skåningarna någon roll, slog Rögle senast och endast släppt in två mål senaste tre. Vann enkelt senast i Karlstad, X2 räcker långt.

3. Leksand-HV71

Leksand har tre raka segrar och sett fantastiskt fina ut på sistone. Har en kedja med Cehlarik-Camper-Hrivik som är seriens bästa. Har ett fantastiskt powerplay och som det ser ut nu kan man slå vilket lag som helst. HV däremot ser inte ut att trivas, Rahm har mycket att jobba på. Tre raka nederlag, hade inte mycket att hämta senast mot just Leksand. Dock så måste smålänningarna börja vinna snart och varför inte ikväll? När tvåan är streckad till 19% måste den huggas, även Leksand måste med, GAFFEL.

4. Djurgården-Oskarshamn

Djurgården har varit riktigt bra på slutet, har inte förlorat på Hovet sen Oktober, mot Oskarshamn då. Har Dick Axelsson avstängd här men annars ska det vara full trupp för Stockholmarna. Kommer till kvällens fight med poäng i fyra senaste matcherna och vinst i tre av dom. Oskarshamn tog en väldigt skön seger senast om man är IKO fan, hela 6-1 mot Brynäs. Oskarshamn har spelat bra på slutet och måste tas på allvar, tror dock 1X räcker otroligt långt här.

5. Malmö-Örebro

Malmö har haft ett bra 2021 så här långt, vinster mot HV71 samt Linköping gör att man nu är på slutspelsplats. Har en transatlantisk första kedja som verkligen levererat, Malmö måste tas på allvar nu. Örebro har tre segrar på senaste fem matcherna och gjorde hela sju kassar senast mot Linköping. Har en av SHL bästa offensiv och ska aldrig räknas bort. Alla tecken plitas ner ganska tidigt här.

6. Linköping-Brynäs

Här snackar vi ångestfight, 13 mot 14 i tabellen. Dock har Brynäs fem fighter mindre spelade än resten av bottenkollegorna. Bert Robertsson fick kicken innan fighten mot Örebro men det hjälpte inte. Laget torskade direkt med 4-7 mot Örebro. Saknar Broc Little enormt mycket och behöver få lite mer hjälp av sin defensiv. Brynäs gjorde två riktigt fina insatser precis efter jul, men har nu två raka nederlag. Det finns massor av spetsspelare i Brynäs och det kommer troligen lösa sig, dock så ritas alla tecken ner ganska tidigt här med.

7. Växjö-Skellefteå

Seriens bästa hemmalag Växjö Lakers spelar ännu en hemmamatch, efter två riktigt tuffa matcher mot Djurgården där man endast fick med sig två pinnar är det Skellefteås tur att försöka sno med sig tre pinnar. Emil Pettersson är stekhet för tillfället och Växjös powerplay är livsfarligt. Skellefteå har också vaknat till liv, Melker Karlsson, Oscar Möller, Jesper Fröden och Joakim Lindström är herrar som är riktigt bra. Jag tror dock Växjö tar en trea här, efter två misslyckade försök. Spiken till 58% är helt okej.

8. E. Pettersson-J. Fröden

Alltid roligt med head to head matcher. Det är Emil Pettersson i Växjö mot Jesper Fröden i Skellefteå. Båda herrarna står noterat på 14 kassar och är givna i powerplay. Ser dock ett litet övertag här på Växjö spelare då man är det bättre laget. Fröden har dock sett fin ut på slutet och kan mycket väl hitta nätmaskorna, framförallt när man lirar i samma PP som Jocke Lindström, 1X2.

Läktarens säkra: Frölunda

Frölunda till knappt 50% är en bra spik. Frölunda har haft en bra känsla mot Luleå och är på pappret snäppet vassare. Joel Lundqvist har sett riktigt fin ut efter sin avstängning och nu när Raymonds och Söderblom är tillbaka är det krig om platserna, alltid positivt.

Läktarens skräll: HV71

Skulle man titta innan säsongen har man tagit 19% på HV borta mot Leksand alla dagar i veckan. Nu är det nästan tvärtom, men jag tror smålänningarna har en chans att nypa tre pinnar här.

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus