Speltips

Match/event
Real Madrid - Barcelona
Datum
15/01 - 2023
Matchstart
20:00
Spelbolag
Spel
Barca Ö12.5 fouls
Odds
1,72
Rygga Spelet
Speltips fotboll

Real Madrid – Barcelona 15/1

Fotboll Speltips
Konstantinos Pliatsikas
Publicerad: 13 januari, 2023

Söndagen bjuder även på ett av världens, om inte världens, största derby i form av Real Madrid mot Barcelona. De två giganterna ska mötas i Super Cup finalen efter att båda tog sig vidare på straffar i sina respektive semifinaler. Finalen spelas på neutral mark vilket gör att inget av lagen har fördel på så sätt och på förhand har jag Real som favoriter. Spännande toppmöte och final!

Fullt frisk trupp

Barca har gjort det bra i de inhemska turneringarna denna säsong då man i nuläget leder La Liga med tre poäng före just Real Madrid. Man är dessutom i åttondelsfinal i Copa Del Rey och ska nu på söndag alltså spela final i Super Cup. Allt har gått bara fint i Spanien med andra ord och det var väl tur det med tanke på att man inte tog sig vidare ur sin grupp i Champions League.

Barca kommer till denna match med en vinst på straffar mot Betis i sin semifinal. Man har en fullt frisk trupp och jag förväntar mig att Xavi kommer ställa upp med sin absolut bästa elva då detta inte bara är en final utan även en match mot rivalen.

Vann senast

Vi har redan haft ett El Clasico denna säsong som spelades förra året i oktober när lagen möttes i den 9:e omgången i La Liga. Den gången var det Real som vann hemma på Bernabeu med hela 3-1. Skön revansch efter att man hade åkt på stryk förra året i mars med hela 0-4, även den på Bernabeu. 

Precis som Barca så har Real också nästan en helt frisk trupp och de enda startspelarna som saknades mot Valencia var Alaba och Tcouameni. Men med Reals bredd på truppen så var det inga dåliga spelare som ersatte de två spelarna så vi kommer nog få se en riktigt bra match på söndag kväll.

Speltipset

El Clasico med en trofé på spel, bättre än så blir det inte. Båda lagen hade det lite tufft i sina semifinaler men tog sig vidare på straffar. Real som vann för bara några månader sedan har det mentala övertaget men med Barcas kvalité så kan detta gå åt båda hållen. Speltipset till detta El Clasico blir Barca över 12.5 fouls till 1,72 hos Expekt.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juli, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x