Speltips

Match/event
Stryktipset - Lördag 12/6
Datum
12/06 - 2021
Matchstart
16:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Danmark - Finland
1x2
2. Belgien - Ryssland
1x2
3. Gefle - Täby
1x
4. Hudiksvall - Dalkurd
2
5. Karlstad - Sollentuna
1
6. Örebro Syr. - Umeå
2
7. Assyriska IK - Lindome
x2
8. Oskarshamn - Lund
1
9. Torns - Skövde
x2
10. Åtvidaberg - Vänersborg
12
11. England - Kroatien
1
12. Österrike - Nordmak.
1x
13. Nederländerna - Ukraina
1x2
Rygga Spelet
Stryktipset

Stryktipset 12/6 » Tips & analys

Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 11 juni, 2021

Stryktipset är stöpt i en tvådagars-form denna helg. EM-matcher inleder kalaset under lördagen och avslutar detsamma dagen efter. Däremellan ska åtta Ettan-matcher analyseras. Fina spikar kan skådas både i Hudiksvall och i Karlstad samtidigt som det kanske mest säkra singelkortet hämtas från Oskarshamn. 7 miljoner i jackpot finns som extra krydda där vägen till framgång startar med ett möte av derbykaraktär från Danmark. Häng på!     

Spelstopp: 15:59

1. Danmark – Finland 

Pölse och karelska piroger kommer vara hett villebråd bland gatuförsäljare i Köpenhamn då det ska spela skandinaviskt derby på Parken. Strax över 12 000 fans får bänka sig i den danska huvudstaden och för första gången få se Finland kliva in i ett stort mästerskap. Pukki har varit ett osäkert kort inför matchen (skada) men nu ska Norwich-stjärnan vara spelklar. Otroligt viktigt för Finland såklart. De blåvita Berguvarna kommer få bekänna färg. Det är ett som är säkert. Danmark kliver kanske in med det bästa landslag nationen någonsin haft sedan EM-guldet i Sverige 1992. Braithwaite, Delaney, Eriksen, Kjaer, Christensen med många fler är gubbar som får det att vattnas i munnen hos mer eller mindre samtliga sportchefer i Europa. Givetvis ska de rödvita stå som stora favoriter men en streckning över 80 procent är bara löjlig. En bra dag kan gästerna absolut hota. Hela och jobba in megavärdet till höger.    

2. Belgien – Ryssland 

Det är sällan som vi använder “tråkigt”, “förutsägbart” och “lite långsamt” om Belgien. Detta är däremot något som passar ganska bra in på Martínez Röda djävlar i de senaste landskamperna som med andra ord inte varit speciellt bra. Det har tydligt kunnat skönjas hur viktig Kevin De Bruyne är för detta landslag. En ryggrad och trygghet som i och med City-stjärnans frånvaro (skadad) på sistone varit borta. De Bruyne är nu opererad och går en kamp mot klockan. Ryssland kliver in till mästerskapet utan några gigantiska förväntningar. Detta trots att nationen får lira två av tre gruppmatcher i St. Petersburg. Mot Belgien kommer Dzyuba och hans röda kamrater knappast vika ner sig. Precis som i Danmark är det en obegriplig streckning i västerled och högersidan på Gazprom Arena är av största vikt omedelbart.      

3. Gefle – Täby 

Gefle IF har både rasat ner från en allsvensk plats till landets tredjedivision på bara ett par år samtidigt som ekonomin varit i minst sagt dåligt skick. I år ser saker och ting däremot bättre ut. Gästrikelaget har varit bra i seriespelet på sistone och förstärkningar i form av framförallt Leo Englund har bidragit med stabilitet till anfallet. Täby ska få testa lyckan på Gavlevallens plastmatta. Gästerna har i seriespelet varit helt under isen på sistone och inte vunnit en match sedan premiären. TFK har ändå ett lagbygge som i sina bästa stunder absolut ska kunna hota och i motsvarande fajt i fjol vann stockholmarna med klara 3-0. Ettan först men då vi nog får räkna med en lite överstreckad etta finns ingen anledning att hålla krysset borta.    

4. Hudiksvall – Dalkurd 

Medan Hudiksvall sprang igenom tvåan på ett fint sätt i fjol och tog steget upp fick Dalkurd ta hissen ner efter att Landskrona slagit ut Uppsala-laget i Superettan-kvalet. DFF har tappat en handfull spelare av klass men ändå lyckats få till sig ett par stabila pjäser i hopp om ett snabbt återtåg. Ezequiel Montagna är kanske den allra bästa Division 1-värvningen i år av samtliga lag. Även Bakhtiar Rahmani, tidigare landslagsman för Iran, är klass. Rahmani dras dessvärre med en skada sedan en tid tillbaka och är därmed osäker till start. Hudiksvall öppnade serien piggt. Ungefär som vanligt när det kommer till nykomlingar som tagit steget upp i seriesystemet. Verkligheten har däremot börjat komma ikapp HuFF och inför lördagens batalj är tre raka förluster den bittra sanningen. Det blir en fjärde nu. Dalkurd är bättre och vinner. Stabil tvåa.      

5. Karlstad – Sollentuna 

Sakta men säkert börjar det värmländska skrytbygget sätta sig. Tre vinster sett över de fem nyligen spelade matcherna och målen trillar in i fin takt framåt. Värvningarna av Anton Snibb, Isaac Boye, Jacob Ericsson och Chovanie Amatkaryo är klass och dessutom har värdklubben fått in en väldigt pålitlig målvakt i Peter Rosendahl. Sollentuna reser till Tingvalla med två vinster på rad i bagaget, dock mot jumbon och nästjumbon. Besökarna från Storstockholm är väldigt ojämna och på bortabana har det bland annat blivit 1-6-torsk mot Sandviken och 0-3 i baken mot Piteå. Ettan till strax under 60 procent kan gott singlas.  

6. Örebro Syrianska – Umeå FC 

Umeå lyckades bara vinna fem matcher på hela säsongen i Superettan i fjol och fick därmed respass tillbaka till Norrettan igen. Målet är därför att snabbast möjligt ta sig tillbaka och sett till hur laget spelat på slutet finns det en hel del som tyder på att UFC mycket väl kan utmana om de två främsta placeringarna i tabellen. Gästerna tar sig till Närke med fyra raka vinster där bland annat tuffa motståndare som Sandviken och Sylvia fått bita i gräset. Örebro Syrianska litar väldigt mycket till att Rodin Deprem ska göra jobbet framåt. En värvning som intressant nog kommer från just Umeå inför den här säsongen och är tänkt som en ersättare till flyttfågeln Yoann Fellrath. UFC-ledningen bör ha väldigt fin koll på Deprem och med ett i övrigt svagt målskytte, framförallt hemmavid, ska Umeå absolut greja en femte rak seger. Tvåa.     

7. Assyriska IK – Lindome

Vi vänder blad och tar oss till den södra serien. Två lag som sannerligen haft det bekymmersamt under våren är Assyriska och Lindome. Gästerna från söder om Göteborg har inte bara tappat sina succétränare från i fjol utan också blivit av med en uppsjö av spelare inför säsongen. Som bitter krydda på moset har dessutom lagkaptenen Nordström dragit korsbandet och missar hela säsongen. Assyriska IK vann säsongens första ligamatchen men därefter har det varit tomt i segerprotokollet. Nio raka matcher utan seger och någonstans bland de mindre smickrande resultaten fick också coach Stille foten. Ninos Töre är mannen som framgent ska föra AIK framåt. Lindome ska anses som det lite bättre laget. X2 känns som en solid lösning vid Vätterns södra strand.   

8. Oskarshamn – Lunds BK 

Söderettans bästa fotbollslag kommer från östkusten. Oskarshamn har sett väldigt stabila ut under våren och målet om en plats i Superettan är inom klart räckhåll. Värdarna spelade 0-0 i toppmötet mot Tvååker häromsistens men på hemmaplan har laget inte ens tappat poäng och kan stoltsera med 5-0-0 och 19-5 i målskillnad. “Krubban”, som gästerna kallas, kunde visserligen manövrera ut Linköping hemma nyligen men på resande fot har LBK ännu inte kunnat vinna. Ettan bör hamna i krokarna runt 70 procent och vid ett sådant scenario är det bara singla OAIK som på det hela taget är ett mycket bättre fotbollslag. 

9. Torns IF – Skövde AIK 

Torns IF är också ett fotbollslag från Lund. TIF tappade inför säsongen bland annat Dardan Mustafa till just Lunds BK och även stabile Tobias Karlsson lämnade för nya äventyr i Trelleborg. Kännbart minst sagt. På plussidan har ynglingen Kevin Harletun visat sig vara ett kap och 20-åringen har under den senaste blytunga perioden (fyra raka förluster) för laget ändå målat tre gånger om. Skövde stod för en bra insats i 1-0-mötet med Assyriska häromsistens och har också ett rätt skapligt lag med bland annat Viktor och Villiam Granath på mitten. SAIK känns för tillfället marginellt bättre och med X2 i Skåne bör vi vara helt hemma.   

10. Åtvidaberg – Vänersborgs IF 

Sista stoppet på svensk mark sker på klassisk sådan. Kopparvallen står som värd för Atvids möte med Vänersborg och det är ett återigen ganska välmående hemmalag som ska sparka boll. ÅFF drog igång våren med att gå segerlösa över sex raka matcher. Därefter var det bland annat Örebro Syrianska-förvärvet Erik Grandelius (två mål) som låg bakom värdklubbens dubbla skalper mot i tur och ordning Assyriska IK och Lindome. Bruksgänget är visserligen svårslagna för tillfället men har rasat ihop ordentligt ett par gånger och känns en aning opålitliga. Vänersborg reser till Östergötland med en färsk 2-1-seger i bagaget mot Lindome. En seger som i ärlighetens namn borde varit ännu större då Ramadani (gjorde även lagets båda mål), Berner och Nyman brände flera högoktaniga lägen. Räkna med en böljande fajt och vad passar då inte bättre än att plocka fram en klassisk gaffel. Etta-tvåa med andra ord.     

11. England – Kroatien 

England är rankade bland de främsta i turneringen. Möjligen är detta mer befogat nu än på väldigt länge då britterna på förhand ser spännande ut. Southgate har en trupp med trygghet och rutin i bland annat Walker, Henderson och Trippier samt ungdomlig entusiasm i Saka, Foden, Sancho med flera. De Tre Lejonen ser farliga ut och första nation att få smaka på den brittiska elvan är Kroatien. Silverlaget från VM i Ryssland har fått vinka bye bye till Ivan Rakitic som gått i pension men i övrigt kliver stjärnor som Modric, Brekalo, Kovacic med många flera in på planen i London. De vitröda är på det hela taget bra men har ändå sett en aning vingliga ut under våren med VM-kvalförlust mot Slovenien på kontot likväl som en träningsfajt mot Armenien med ett tröttsamt 1-1-resultat att visa upp. England runt 60 procent får därför anses som en rätt smaklig singel även om det är med rejält darr på ribban.  

12. Österrike – Nordmakedonien 

En av det, på pappret, kanske svagaste fyran i mästerskapet är grupp C. Här huserar bland annat Österrike och Nordmakedonien och det är för första gången någonsin som vi får se Pandev och grabbarna spela mästerskapsboll. Några större förhoppningar på att “gästerna” ska tråckla sig vidare från denna grupp finns ändå inte men med spelare som Adami, Elmas, Bardhi och nyss nämnde Genoa-veteranen finns ändå hopp om att hota åtminstone ett ganska mediokert Österrike. Alpnationen fick bland annat en rejäl käftsmäll av Danmark i VM-kvalet (0-4) och har därefter dubbla träningsmatcher utan mål framåt. I Bukarest ska knappast Franco Foda känna sig säkra på att kamma hem hela konfekten. Krysset måste tidigt med som hjälp till den troligen hårt spelade ettan.    

13. Nederländerna – Ukraina 

Vi håller oss kvar i grupp C där de två övriga nationerna i Nederländerna samt Ukraina slåss om poäng i Amsterdam. Av samtliga större drakar i EM får nog ändå Oranje hållas som landslaget med störst chans att misslyckas. Spelet klickar inte nämnvärt och bakåt finns fortsatt stora frågetecken. Ukraina kliver in som den stora utmanaren. Ett välbalanserat kollektivt som styrs med precision av den forne Sverige-dräparen Shevchenko kan mycket väl ställa till med nya bekymmer för tulpan-rikets krigare. Yarmolenko, Zinchenko och company ska tidigt ha förtroende och med en högersida i magnifik värdeglans är det bara smacka på med tecken. Hela vägen över!   

Läktarens säkra: Oskarshamn

Smålänningarna är bäst i Söderettan och kommer mala ner Lunds BK hemma på Östkusten. Ettan kan möjligen få fötter och springa iväg upp över 70 procent men det får nog faktiskt kvitta. Oskarshamn vinner!

Läktarens skräll: Ryssland (mot Belgien)

Med viss tveksamhet kring De Bruynes deltagande är Belgien något försvagade. Ryssland hemma i St. Petersburg kan bli en väldigt jobbig överraskning för belgarna. Ryssen till drygt tio procent är ett monsterdrag. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus