Speltips

Match/event
Stryktipset - Lördag 4/12
Datum
04/12 - 2021
Matchstart
16:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Wolves - Liverpool
x2
2. Watford - Man City
2
3. Newcastle - Burnley
1x
4. Southampton - Brighton
1x
5. Barnsley - Huddersfield
x2
6. Blackburn - Preston
1x2
7. Blackpool - Luton
2
8. Bristol City - Derby
x2
9. Cardiff - Sheffield U
2
10. Mboro - Swansea
2
11. Millwall - Birmingham
x2
12. Nottingham - Peterbor.
1x
13. Reading - Hull
12
Rygga Spelet
andelar stryktipset

Stryktipset 4/12 – Tips & analys

Fotboll Speltips Stryktipset
Joakim
Publicerad: 3 december, 2021

Veckans Stryktips är en svårtippad kupong och vi behöver ta ställning i flera intrikata bataljer från The Championship. Den engelska andradivisionen bjuder även på ett antal spelvärda skrälldrag medan kupongens säkra hämtas från Premier League och närmare bestämt Vicarage Road. Analysen är klar, häng med! Andelar hittar ni här och ni kan lyssna på speltipspodden nedan.

Spelstopp: 15:59

1. Wolverhampton – Liverpool 

Ett defensivt kompakt Wolverhampton ställs mot Liverpools sprudlande offensiv. Matchbilden känns med andra ord ganska självklar där Jürgen Klopps manskap lär forcera framåt medan Vargarna får förlita sig på snabba omställningar. Noterbart är att gästerna har noterats för två mål eller fler i samtliga ligamatcher denna säsong undantaget 1-1-mötet mot Chelsea. Värt att tillägga är att Wolves i sin tur har hållit nollan intakt i de senaste tre omgångarna. X2 är ett lås.

2. Watford – Manchester City

Watfords närmar sig ett behagligare spelschema men först ska The Hornets ta sig an de regerande mästarna Manchester City. Claudio Ranieris manskap lyckades inte plocka poäng mot Chelsea tidigare under veckan trots att Thomas Tuchels manskap stod för sin i särklass sämsta insats för säsongen. Lättare blir det knappast här då Pep Guardiolas manskap visat god form. Med en lång skadelista tillhörande bland andra Ismaila Sarr och Emmanuel Dennis har vi svårt att se värdskapet plocka poäng. Bergtvåa!

3. Newcastle – Burnley 

En fysisk kamp är att vänta på St. James’ Park. Newcastle är fortsatt segerlösa efter 14 spelade omgångar och placerar sig som tabelljumbo. Ska någon trepoängare inkasseras innan årsskiftet så är det troligtvis från detta möte. Inte heller Burnley har fått känna segerns sötma särskilt ofta denna säsong. Blott en seger har det blivit i ligaspelet och denna kom hemma på Turf Moor mot nykomlingarna Brentford. Nytillskottet Maxwel Cornet har åtminstone varit en frisk fläkt hos ett annars blekt “The Clarets”. Vi utgår från mitten.

4. Southampton – Brighton 

Gång efter annan har Brightons ineffektivitet på offensiv tredjedel kostat dyrbara poäng. Onsdagens oavgjorda resultat mot West Ham var gästernas nionde raka utan seger i ligaspelet. Southampton är mer raka i sitt spel där anfallsduon Armstrong/Adams ständigt hotar. Endast Wolverhampton har lyckats besegra värdskapet här på St. Mary’s Stadium under höstsäsongen och vi lutar åt att den fina hemmastatistiken förbättras ytterligare. Anmärkningsvärt är även att The Saints varit bland ligans mest kryssbenägna klubbar och det vore direkt felaktigt att utesluta delad ära. 1X!

5. Barnsley – Huddersfield 

Fjolårssuccén är ett minne blott för Barnsley som denna säsong får kriga om överlevnad snarare än playoff-spel. Poya Asbaghi har nyligen tagit över rodret men någon önskvärd effekt har svenskens intåg inte givit. Offensivt är The Tykes fantasilösa och värdskapet har lämnat mållösa mot såväl Swansea som Peterborough senast. Huddersfield är visserligen ur slag men har en defensiv trygghet att luta sig tillbaka mot. Något som torde räcka långt i detta fall. X2!

6. Blackburn – Preston 

Blackburn har varit en positiv överraskning under hösten. Inför säsongen ställde vi oss frågandes till huruvida Blackburn hade vad som krävdes för att utmana om en plats på övre halvan. Tomrummet från Adam Armstrong var helt enkelt för stort för värdskapets orutinerade trupp att fylla i vår mening, men ack så fel vi hade. Ben Brereton har nämligen varit fenomenal och i mångt och mycket burit arrangörerna på sina axlar. Preston har en hög kapacitet men prestationerna på resande fot har överlag varit undermåliga. Med ettan streckad upp till skyarna ska det dock garderas frikostigt.

7. Blackpool – Luton

Efter en flygande inledning på säsongen har Blackpool fått tillbaka fötterna på jorden. Nederlaget mot Birmingham innebär att The Seasiders har lämnat segerlösa från de senaste fem omgångarna. Nyckelspelaren Jerry Yates har dragits med skadekänningar och 25-åringen har fått sparsamt med speltid den senaste månaden. Känslan är att Blackpool behöver få tillbaka Yates i toppform innan värdarna potentiellt lyckas vända den negativa trenden. Luton trivs klart bättre hemma på Kenilsworth Road men ska under rådande förutsättningar gälla som knappa favoriter. Vi tar ställning åt öst!

8. Bristol City – Derby 

Derby har det onekligen tufft som klubb där ekonomiska bekymmer har satt käppar i hjulet för The Rams även sportsligt. Med rådande förutsättningar i åtanke har Wayne Rooney gjort ett ansenligt arbete. Gästerna har endast förlorat sex ligamatcher efter 20 spelade omgångar, endast Millwall har färre av klubbarna utanför playoff-platserna. Här får ett ojämnt Bristol City alldeles för högt förtroende av svenska folket. The Robins ska på sin höjd råda som knappa favoriter och till rådande streckning är det inte fel att utesluta ettan helt. X2 prioriteras hur som helst.

9. Cardiff – Sheffield United 

Sheffield United har i grund och botten en klart vassare truppbredd än Cardiff där kvalitetsspelare som Sander Berge och Morgan Gibbs-White finns att tillgå. Fortsätter The Blades att bygga upp sin moral kan gästerna mycket väl blanda sig in i playoff-striden under våren. Även walesarna har fått det att lossna under nya tränaren Steve Morison. The Bluebirds bjuder i synnerhet på en mer attraktiv fotboll än vad som visades upp under Mick McCarthy vilket är något som gynnat såväl Rubin Colwill som Kieffer Moore. Ovisst möte där vi lutar åt höger.

10. Middlesbrough – Swansea 

Swansea lämnade något överraskande tomhänta när Reading begav sig till den walesiska sydkusten. Svanarna har i övrigt gjort det riktigt bra och visst fanns det positiva aspekter att ta med sig även från det mötet. Middlesbrough har i sin tur genomgått ett tränarbyte nyligen vilket i sig väcker frågetecken. Värdarna har visserligen inlett positivt med Chris Wilder vid rodret och mot Huddersfield kom första viktorian under 54-åringen. Tvåan är en fin utgång förutsatt att denna landar omkring 25 procent.

11. Millwall – Birmingham 

Vi förväntar oss en tät matchbild på The Den denna lördag och mycket talar för en målsnål historia mellan två defensivt solida lag. Det förvånar således att ettan får ett så pass tydligt favoritskap av svenska folket. Birmingham har en välbalanserad trupp där nytillskottet Troy Deeney varit väldigt nyttig under hösten. Visst, Millwall är svårslagna i sin hemmaborg men vi anser att Blånäsorna har klart bättre möjligheter att få med sig poäng gentemot vad streckningen indikerar. X2 är en sund lösning i dagsläget.

12. Nottingham – Peterborough

Nottingham har gjort enorma framsteg under Steve Cooper och har faktiskt endast blivit besegrade av ligaledarna Fulham sedan walesaren tog över rodret i september. Anmärkningsvärt är dock att fem av de senaste sex har slutat med delad ära och på hemmafronten finns det helt klart utrymme för förbättring. Peterborough är en uppgift som Forest torde lösa, inte minst med tanke på hur horribla gästerna har varit på resande fot. Vi kan ändå inte undgå att snegla mot krysset som komplement till ettan som streckas upp till skyarna. 1X är ett lås!

13. Reading – Hull

Hull har fått vind i seglen och kommer till detta möte med fyra raka segrar i bagaget. George Honeyman lyser av självförtroende och tillsammans med ynglingarna Longman, Lewis-Potter samt Wilks ser Tigrarnas offensiv riktigt intressant ut. Reading tog i sin tur tre blytunga poäng borta mot Swansea senast men Yakou Meite och Lucas Joaos skadefrånvaro väcker fortsatt frågetecken. Formstarka John Swift är dock en spelare som Hull behöver hålla ett extra öga på. Vi utgår från höger i detta intrikata möte.

Läktarens säkra: Manchester City

Det råder klasskillnad på Vicarage Road och det underlättar inte för Claudio Ranieri att Watford tampas med en lång skadelista. The Hornets får sig ett redigt träningspass i försvarsspel och får sikta in sig på att hålla siffrorna nere.

Läktarens skräll: Preston

Blackburn har gjort det bra under hösten och fortsätter Ben Brereton på inslaget spår finns goda förutsättningar för tre poäng. Preston har en hög kapacitet men behöver prestera på en högre nivå än tidigare insatser på resande fot. Till rådande streckning är tvåan på tok för fin för att undgå.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus