Speltips

Match/event
Sverige - Schweiz U20 - 10/8
Datum
10/08 - 2022
Matchstart
20:00
Spelbolag
Spel
Ö5,5 mål
Odds
1,61
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Sverige – Schweiz U20 – 10/8

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 10 augusti, 2022

I går startade äntligen JVM, som egentligen skulle spelat efter julafton 2021. Gårdagens premiärmatch spelades mellan Tjeckien och Slovakien. Fajten blev målrik och spännande. Tjeckien vände 0-2 till 4-2, för att under slutminuterna tappa till 4-4. Men trots det lyckades man skicka in 5-4 innan slutsignalen gick och därmed hittade säsongens första rek hem. Under onsdagskvällen är det dags för Sverige att gå in i turneringen då man ställs mot Schweiz.

Går för guld

Sverige siktar alltid högt i mästerskap och årets upplaga av JVM är inget undantag. Man går för guld. Det är faktiskt tio år sedan Mika Zibanejad sköt guld till Sverige senast. Det är således dags för nya hjältar att kliva fram.

Trots att de allra största namnen tvingats tacka nej på grund av att NHL-klubbarna inte vill släppa sina ungdomsstjärnor har Småkronorna som vanligt en stark trupp. Helge Grans, som tillhör Los Angeles, är bland annat med. Även Daniel Torgersson från Winnipegs organisation. Utöver duon är majoriteten av spelarna plockade från SHL och Hockeyallsvenskan.

För drygt ett dygn sedan genrepade Sverige mot Kanada. Det blev till slut en uddamålsförlust med 3-4. Fyra dagar innan dess föll man mot Finland med 1-2 efter förlängning. Inga förluster att skämmas över, även om man alltid går för vinst.

Tydlig underdog

Schweizisk ishockey har tagit stora kliv under de senaste åren, framför allt på seniorsidan. Juniorsidan har haft svårare att skörda framgång. Kanske är det dags i år? Schweiz har nämligen inte tagit medalj sedan bronset 1998. För övrigt nationens enda medalj i JVM-sammanhang.

I kvällens match slår Schweiz rejält ur underläge. Dock skall laget inte underskattas. Det finns mycket individuell skicklighet i truppen. Frågan är bara om ledningen lyckas få ihop gruppen? Kevin Nicolet är den enda schweiziska spelaren som tillhör en svensk klubb, Linköping.

Under sommaren har Schweiz spelat mycket matcher, närmare bestämt sex fajter under de senaste två veckorna. Bortsett från 1-6-förlusten mot USA i genrepet har man presterat bra resultat. Man har förlorat mot Tjeckien med 1-2 och Finland med 1-2 och 2-4. Dessutom har man besegrade samma Tjeckien med 6-3 och även Slovakien (3-2).

Kvällens speltips

Jag väljer att syna Ö5,5 mål. Spelet finns bland annat hos Betsson till 1,61Insats: 2,5/5 units.

Sverige är med all rätt klar favorit och lär högst sannolikt vinna fajten. Dock är oddset på FT och -1,5 alldeles för lågt. -2,5 är okej, men nja. Vi såg på Tjeckien igår hur mycket man fick slita mot Slovakien, trots kraftigt övertag. Premiärmatch är alltid en premiärmatch. Dessutom spelade Sverige faktiskt nyligen mot Kanada, om än ett genrep. I stället tror jag på ett målkalas. Åtminstone att det blir 6+ mål. JVM brukar alltid bjuda på underhållande bataljer, där man ofta ”tutar och kör”. Det vill säga glömmer defensiven. Linan har gått in i Sveriges 5/7 senaste och 8/11 senaste matcherna med Schweiz inblandat. Tillika brukar det historiskt sett bli målrika fajter mellan Sverige – Schweiz. Faktum är att 7/8 senaste inbördes mötena slutat med 6+ mål. Under perioden har Småkronorna bland annat vunnit med 8-3, 7-2 och 5-3. 2010 vann Sverige med 11-4. Några sådana siffror lär vi inte få i kväll. Men låt oss säga 5-2/3? Så länge det blir Ö5,5 mål är jag nöjd.

Allt gott och lycka till!

/Timmy

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x