Speltips

Match/event
Tappara - Rögle - 13/12
Datum
13/12 - 2022
Matchstart
17:35
Spelbolag
Spel
Tappara FT
Odds
2,02
Rygga Spelet
CHL

Tappara – Rögle – 13/12

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 13 december, 2022

Under tisdagskvällen vankas det returmöte i samtliga kvartsfinalserier i Champions Hockey League. Fyra svenska lag skall spela, där potentiellt tre kan ta sig vidare till semifinal. Jag fokuserar på mötet mellan Tappara – Rögle.

Fin form

Tappara, som gör en fin säsong och finns med i toppen av den inhemska ligan, har återigen gjort en bra Champions Hockey League-turnering och sitter i ett relativt bra utgångsläge inför kvällens returmatch mot Rögle.

Finländarna har en fin form då man vunnit fem raka matcher i den finländska ligan. Allra senast straffbesegrade man KalPa och innan dess bortaslog man Ilves med 5-3.

På hemmais är Tappara ruskigt bra och gör sällan en dålig match. Senast man åkte på stryk i Tampere Deck Arena var den 7 oktober. Det är således över två månader sedan. Laget är obesegrade på hemmaplan i åtta raka matcher.

Ur form

Rögle har det fortsatt tungt i SHL och ligger alltjämt i botten. I Champions Hockey League har det gått desto bättre då man är framme i kvartsfinal och leder dubbelmötet inför kvällens retur i Finland.

Formen är dock inget vidare. Skåningarna har nämligen förlorat tre raka SHL-matcher mot Skellefteå, Växjö och HV71. Under förlustsviten har man släppt in hela 14 (!) mål, vilket är under all kritik för ett lag som vann CHL och SHL:s grundserie i fjol.

När det kommer till bortaplan trivs inte alls Skånelaget. Faktum är att man endast vunnit två av sina nio senaste tävlingsmatcher på resande skridsko. Exempelvis föll man i åttondelsfinalen borta mot Salzburg med 1-3. Tappara borta är en betydligt tuffare uppgift.

Dagens speltips

Tappara FT synas. Spelet finns bland annat hos Expekt till 2,02. Insats: 2,5 units.

Det första mötet slutade med en Rögle-vinst (3-2). Med andra ord behöver Tappara åtminstone vinna med uddamålet, för att tvinga fram en förlängning. Vid en tvåmålsvinst eller mer avancerar finländarna direkt till semifinal. De båda lagen möttes i CHL-finalen i våras, vilket slutade med en 2-1-vinst för Rögle. Nu är det dags för Tappara att ta revansch. Man är också i fin form och mycket starka på hemmaplan. Rögle å sin tur har svag form och trivs inte alls på resande skridsko. Mycket tyder på att Tappara löser det här. Med tanke på förutsättningarna är Tappara FT till 2,02 ett mycket fint odds.

Allt gott och lycka till!

/Timmy

Spreadsheet: Ishockey – säsongen 2022/23