Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 10/10
Datum
10/10 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Hammarby - Varberg
1x
2. Norrköping - Mjällby
1
3. Örebro - Dalkurd
1x2
4. Nottingham - Aston V
2
5. Fiorentina - Lazio
1x2
6. Elche - Mallorca
1x
7. Horsens - Aalborg
1
8. Arouca - Famalicao
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 10/10 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 10 oktober, 2022

Tre inhemska bataljer ska bemästras innan det är dags för snabbvisiter till England, Italien, Spanien, Danmark och Portugal. Kupongen kryddas på med 250 000 kronor i extrapengar och med ett par fina skrälldrag, där mötet på Behrn Arena sticker ut, finns förhoppningar om en utdelning av den högre graden. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Hammarby – Varberg 

Fem raka utan seger är oroväckande för Hammarby som jagar en topplacering men till saken hör att Bajen ställts mot Häcken, Djurgården, AIK och Malmö FF under denna period. Spelschemat framöver talar till de grönvitas favör och först ut väntar ett nedflyttningshotat Varberg. Gästerna kommer närmast från ett oavgjort resultat mot ligaledarna Häcken och har på senare tid radat upp fina insatser på hemmafronten. På resande tass har det gått desto tyngre och anmärkningsvärt är att hallänningarna endast skrapat ihop åtta poäng på elva bortamatcher denna säsong. Ettan är en given utgång men rensarkrysset är ett lockande komplement till fint spelvärde.

2. IFK Norrköping – Mjällby 

IFK Norrköping bjuder inte på den mest attraktiva fotbollen under nya tränaren Glen Riddersholm men Peking har varit väldigt effektiva. Åtta poäng från de senaste fem omgångarna är en klar förbättring rent resultatorienterat och mycket talar för att arrangören spelar i Allsvenskan även kommande säsong. Arnor Sigurdsson har gjort det riktigt bra sedan islänningen anslöt i juli och Christoffer Nyman har varit het i offensivt straffområde under de senaste omgångarna. Mjällby har inte fått önskvärd utdelning på senare tid och en bidragande orsak till detta är att Silas Nwankwo, som varit så viktig i offensiven, befinner sig i en måltorka. De gulsvarta har visserligen ett kompakt försvarsspel att luta sig tillbaka mot men på en rimligt streckad bräda tar vi ställning åt väst.

3. Örebro – Dalkurd 

Dalkurd har lämnat tomhänta från sju av de senaste åtta ligamatcherna och ligger sist i tabellen som följd. Defensiven håller inte Superettan-nivå och bristen av en pålitlig målskytt har varit påtaglig. Med det sagt väntar överkomligt motstånd i flera av de återstående omgångarna. Måndagens uppgift är långt ifrån den enklaste men här ska gästerna ses med bättre förutsättningar än vad procentfördelningen indikerar. Örebros formkurva må vara uppåtgående men sett över hela säsongen har arrangören underpresterat och det rejält. Det finns i synnerhet mer att önska från offensiven där spelare som Jake Larsson och Erik Björndahl inte har nått upp till sin kapacitet. Med ettan streckad upp till skyarna ska det garderas frikostigt på Behrn Arena.

4. Nottingham – Aston Villa 

Aston Villa har gått från klarhet till klarhet efter en trevande inledning på säsongen. Det finns alltjämt mer att önska framåt där kapaciteten trots allt är väldigt hög med spelare som Philippe Coutinho och Emiliano Buendia. Mot ett Nottingham vars defensiv har varit under all kritik finns tämligen goda förutsättningar för islossning. Att “Forest” kommer prestera på en betydligt högre nivå under våren är ingen orimlig tanke men kortsiktigt finns det inte mycket som indikerar på ett trendbrott. Tvåan singlas kring 45 procent.

5. Fiorentina – Lazio 

Med tre raka ligasegrar i bagaget får Lazio spelarnas förtroende men vi är skeptiska. Prestationerna på resande fot har inte varit särskilt övertygande vilket framförallt har framgått i Europa League. Bataljen mot Sturm Graz tidigare under veckan slutade i en mållös historia och dessförinnan blev “Örnarna” förnedrade av Midtjylland. I ligaspelet har utdelningen varit bättre men insatserna har inte varit särskilt övertygande. Fiorentina har haft sina hinder under säsongsupptakten men vi tycker oss ha fått se en klar förbättring under den senaste månaden även om resultaten inte har gått värdskapets väg. Till fint spelvärde är ettan en given utgång, gardera utifrån plånbokens storlek.

6. Elche – Mallorca 

Elche har inlett säsongen bedrövligt men det tål att påminnas att arrangören slutade på en 13:e plats i fjol, tre poäng före Mallorca. Med Lucas Boye kvar i truppen och ett spännande nytillskott i form av Roger Martí ska arrangören givetvis producera mer på offensiv väg. Mallorca har inlett säsongen skapligt men är generellt sett inte någon skräckinjagande motståndare på resande tass. Anmärkningsvärt är att gästerna inte har besegrat Elche här på Estadio Manuel Martínez Valero efter fem försök och fjolårets motsvarighet slutade med en 3-0-viktoria till “Los Franjiverdes” favör. 1X prioriteras.

7. Horsens – Aalborg 

Fjolårsfyran Aalborg har varit en stor besvikelse så här långt och Lars Friis fick nyligen lämna tränarposten som följd. Erik Hamrén har tagit över rodret i hans ställe men någon positiv reaktion har vi ännu inte fått se från arrangören som endast skrapat ihop en poäng på 65-åringens inledande två matcher. För att strö salt i såret saknas den interna skytteligaledaren då brassen är avstängd. Även Horsens håller till i bottenträsket men på hemmafronten har “Den Gule Fare” varit riktigt solida. De gulsvarta besegrade nyligen ligaledarna Nordsjälland här på CASA Arena Horsens och stod tidigare för en spektakulär upphämtning mot ingen mindre än Midtjylland. Spiketta!

8. Arouca – Famalicao 

Famalicao noterades för fyra strutar hemma mot Boavista för drygt en vecka sedan vilket knappast hör till vanligheterna. Faktum är att “Famalicenses” endast producerade ett (!) mål från de föregående sju omgångarna. Att gästernas styrka ligger i försvarsspelet kommer på så vis inte som någon chock. Årets upplaga av Arouca ser spännande ut där Barcelona-produkterna Oriol Busquets och Rafa Mujica har anslutit. Den sistnämnda har i synnerhet imponerat under säsongsupptakten och noterats för tre av arrangörens sju baljor så här långt. Svårtippat möte – vi tar inga risker och helgarderar.

Läktarens säkra: Aston Villa

Aston Villa har sett klart bättre ut under de senaste omgångarna gentemot vad Steven Gerrards manskap visade upp under de inledande omgångarna. För Nottinghams del har det sett bedrövligt ut och känslan är att det inte blir något trendbrott före VM-mästerskapet. Tämligen trolig etta.

Läktarens skräll: Dalkurd

Svenska folket blir tabelltittande på Behrn Arena och målar felaktigt upp Örebro som storfavoriter. Arrangören har inte varit pålitliga under säsongens gång och att formkurvan är uppåtgående ska tas med en nypa salt. Offensiven har lämnat mycket att önska och att ett desperat Dalkurd spelar till sig högst nödvändiga poäng går inte att utesluta.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus