Speltips

Match/event
Topptipset - Onsdag 10/8
Datum
10/08 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Real Madrid - Frankfurt
1x2
2. Luzern - Grasshoppers
1
3. Oddevold - GAIS
2
4. Trollhättan - Vänersborg
1
5. Torns IF - Olympic
12
6. Piteå - Umeå FC
1x2
7. Vasalund - Sandviken
1x2
8. Gefle - Sthlm Internazionale
1
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 10/8 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 10 augusti, 2022

Lurigt Topptips där majoriteten av matcherna hämtas från svårtippade Division 1. Hela sex bataljer är från den svenska tredjeligan med några riktiga godbitar att sätta tänderna i. Vi rivstartar kvällen med Supercupfinalen mellan Real Madrid och Frankfurt i Helsingfors. Vamos!

Spelstopp: 18:59

1. Real Madrid – Eintracht Frankfurt 

Real Madrid vann, mot alla odds, Champions League i fjol och Ancelottis Maränger får därmed testa på att spela Supercupfinal på Olympiastadion i Helsingfors. En duell som sker mot Europa League-mästarna Frankfurt. Ett gäng tyskar som fick rejält på läppen i Bundesliga-öppningen mot ett skoningslöst Bayern. 1-6-förlusten var ett abrupt uppvaknande där framförallt Eintrachts försvarsspel sett bättre dagar. Ny match och helt nya möjligheter nu. Gästerna spelar i sina bästa stunder en tämligen välpolerad fotboll och har också flera fina offensiva hot som kan utmana Alaba, Carvajal, Rüdiger och de övriga i spanjorernas backlinje. Läge för att tidigt gardera en överstreckad etta med andra ord.

2. Luzern – Grasshoppers 

Två lag som i fjol slogs i botten av den schweiziska toppflighten stöter dagen till ära samman på Swissporarena. Luzern kvalade sig kvar förra säsongen men med tanke på klubbens vårsäsong var det faktiskt aldrig något snack. Luzern spelade ruggigt bra fotboll sett över den sista fjärdedelen av ligaspelet och har öppnat lika bra under ligastarten. Värdarna bygger vidare på en bra stomme och har därtill kryddat truppen med toppspelare som Pius Dorn och Jakub Kadák. Grasshoppers gör också mycket bra saker under säsongsupptakten men laget i stort håller inte riktigt samma klass. Ettan ska anses trolig och kan möjligen också stanna strax under 55 prollar vilket gör spiken till vänster riktigt stabil.   

3. Oddevold – GAIS 

GAIS har efter degraderingen tagit sig samman och gjort det väldigt bra i sin nya något mer trötta Division 1-kostym. Makrillarna leder den södra Ettan överlägset och stormar mot en snabb Superettan-återkomst. Inför toppmötet mot Oddevold behöver dessutom inte de grönsvarta åka längre än andra sidan Tingstadstunneln då denna dust, av säkerhetsskäl, är flyttad till Bravida Arena. Uddevalla-klubben har trivts klart bättre hemmavid och därmed skruvas svårighetsgraden upp ytterligare. Väldigt trolig tvåa på Hisingen. 

4. Trollhättan – Vänersborgs IF 

Derby på Edsborgs IP härnäst. Trollhättan var fint framtunga i seriespelet i fjol men tappade styrka i fören då 27-målsskytten Yohann Fellrath lämnade klubben för nya äventyr. Att ersätta den mäktige målsprutan har inte riktigt lyckats och bara två klubbar i ligan har gjort färre mål än FCT i år. Däremot är försvarsspelet och den defensiva disciplinen i stort lysande vilket genererat en hel hög med 1-0-segrar och en återigen framskjuten placering i tabellen. Imponerande! Vänersborg å sin sida verkar ha lekt av sig och formkurvan pekar rakt nedåt. VIF:s uppdrag denna afton ska därför anses nästintill omöjligt. Ettan kan utan större betänketid spikas upp till åtminstone 60 procent. 

5. Torns IF – Olympic 

Skånederby från Lund. Torns IF kommer närmast från en kanonmatch i Göteborg då Qviding kunde fällas med klara 4-1. Lånet från Helsingborg, Amin Al-Hamawi, skickade in den sista baljan från egen planhalva och lunda-grabbarna tog därmed sin blott andra bortaskalp för säsongen. Olympic har inte kommit upp i vårens nivå utan återstartat serien med dubbla nederlag. I Filip Bohman finns väldig klass i fören och med ett par nya herrar in den senaste tiden ska ändå Malmö-laget ha god chans att nypa en trea på Tornvallen. Detta trots att en lirare som Axel Sjöberg är avstängd. Bra spelvärde på tvåan gör att vi i ett första skede måste blicka mot högersidan.  

6. Piteå – Umeå FC 

Vi fortsätter på inslagen väg och bekantar oss återigen med ett derby. Denna gång vrider vi blickarna norrut och slår oss ner på LF Arena i Piteå. Värdarnas återstart efter sommarlovet har varit minst sagt sensationell. PIF började med att krossa topplaget Vasalund med 6-2 för att därefter resa till Umeå och göra slarvsylta av Team TG (5-1). Nu ställs de rödklädda åter mot ett sällskap från björkarnas stad och denna gång är det ett underpresterande UFC som står på agendan. Gästerna visar tre raka förluster i ligan och förutom en avstängd Arokoyo saknas troligen fortsatt Jonathan Lundbäck. Även om spelvärdet ser ut att finnas till höger är det inte rimligt att hålla ett formstarkt hemmalag utanför. Alla tecken rekommenderas.  

7. Vasalund – Sandviken 

Smaskig toppfajt från Skytteholm härnäst. Vasalund har efter 2-6-debaclet borta mot Piteå fått fart på grejerna och både löst 4-2 mot Motala hemma samt spelat hem en 2-0:a mot Hammarby TFF nyligen. Således hittas VIF strax bakom Gefle och serieledarna från Sandviken i tabellen och denna kamp blir en riktigt nyckelbatalj för stockholmarna i jakten på en plats i Superettan. På minussidan saknas Calvin Kabuye som är avstängd. Sandviken å sin sida fortsätter spela bra fotboll och med ostoppbara Mohammed Naeem i fronten är det målgaranti mer eller mindre varje match. Svårtippat hursomhelst där värdarna kommer slåss för livet för en seger. Gardera hela vägen över.     

8. Gefle – Stockholm Internazionale  

Vi avrundar från Gävle. Efter ett par mindre bra år så lyser åter solen över de himmelsblå från Gästrikland. Klubben har fått en nytändning och är formstarka till tusen. Leo Englund är lika bra som alltid och på mitten har Oscar Lundins entré inför säsongen varit otroligt viktig för balansen i laget. Stockholm Internazionale ska försöka stoppa värdarnas segertåg men trivs sådär på resande tass. Nykomlingarna har inte heller fått upp farten under den senaste delen av säsongen och visar en inspelad poäng av tolv möjliga. Väldigt trolig etta på Gavlevallen därmed.   

Läktarens säkra: Luzern

Luzern fortsätter rida på vårens framgångar och har sett jättebra ut inledningsvis av årets säsong. Grasshoppers har agerat något mer ojämnt även om poängen lyckats trilla in. Bra etta!

Läktarens skräll: Frankfurt

Efter genomklappningen i Bundesliga-premiären kan allt bara bli bättre. Mot spanskt motstånd på neutrala bana finns bra möjligheter att Eintracht tar sig samman och till och med skräller. Högersidan är tidigt ett måste. 

Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus