Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 11/4
Datum
11/04 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Malmö FF - Elfsborg
1x2
2. Värnamo - Sirius
1
3. Västerås - Östersund
1x2
4. Halmstad - Norrby
1x2
5. Trollhättan - GAIS
12
6. Bologna - Sampdoria
2
7. Vallecano - Valencia
1x
8. Huddersfield - Luton
x
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 11/4 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 11 april, 2022

Måndagens Topptips ser ut att erbjuda ruskigt fint spelvärde där spelarpoolen inte tycks vara alltför bekväma med den inhemska säsongsupptakten. Därtill finns en sagolik kupongrensare att hämta från Italien. Med andra ord finns riktigt goda förutsättningar att det blir en högre utdelning vilket klingar ljuvligt i våra öron. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Malmö FF – Elfsborg 

Säsongsupptakten har bjudit på en del skrällar och det är inte orimligt att vi får se ytterligare en skalp på Eleda Stadion under måndagen. Elfsborg föll överraskande hemma mot Mjällby i premiären men har i grunden ett högt kunnande. Malmö FF gick segrandes ur sitt möte mot Kalmar FF men även skåningarna inledde avvaktande och hade svårigheter att luckra upp smålänningarnas defensiv. I sin hemmaborg är Di blåe svårslagna men när ettan streckas upp till skyarna ska det garderas frikostigt.

2. Värnamo – Sirius 

Värnamo kommer med största sannolikhet få kriga om ett nytt kontrakt denna säsong. Nykomlingarna stod dock upp väl borta mot IFK Göteborg i premiäromgången och detta är en överkomlig uppgift mot ett Sirius som föredrar konstgräs framför Finnvedsvallens naturliga underlag. Gästerna övertygade inte mot GIF Sundsvall i premiären och de blåsvarta behöver höja sig om tre pinnar ska säkras här. Ettan inleder till fin procent.

3. Västerås – Östersund 

Vi förväntar oss att Västerås gör en bättre säsong än i fjol då arrangörerna klarade sig undan en negativ kvalplats med minsta möjliga marginal. Viktor Granath är ett riktigt spännande tillskott som hade lekstuga i Ettan Södra i fjol och trotjänaren Simon Johansson är pålitlig. Östersund är i sin tur svårplacerade. Nykomlingarna från Allsvenskan hade ingen trevlig fjolårssäsong där anfallsstjärnan Blair Turgott var en av få spelare som höll standarden. 27-åringen finns visserligen kvar i truppen men ryktas kraftigt bort och saknades i premiären mot Utsikten då ÖFK föll med 3-2. Utgå från vänster men snåla inte på garderingarna.

4. Halmstad – Norrby 

Spännande möte mellan två klubbar som förväntas vara uppe och utmana i toppskiktet. Halmstad har i grunden ett högre kunnande där det inte har skett allt för stora förändringar gentemot den trupp som lekte hem Superettan för två säsonger sedan. Fjolårsfyran Norrby ska dock inte underskattas med sitt kompakta försvarsspel vilket är just vad spelarpoolen gör. I Ekin Bulut har gästerna även fått in en anfallare med näsa för mål som kan ta upp taktpinnen från Dijan Vukojevic som gått till Degerfors. Med ettan streckad upp till skyarna prioriterar vi X2.

5. Trollhättan – GAIS 

GAIS nådde inte upp till förväntningarna i Superettan i fjol och trillade ner i seriesystemet via kvalspel. Föga förvånande hade trion Moenza, Maric och Ladan inga planer att följa med göteborgarna ner till Ettan Södra. Det gjorde däremot Michael Kargbo som såg riktigt fräsch ut under försäsongen och hamnade därtill i målprotokollet då Oddevold besegrades med 2-1 i premiäromgången. Ben Morris är dessutom ett spännande tillskott och visst ser de grönsvarta ut att vara väl rustade för en tidig återkomst till Superettan. Trollhättan har i sin tur tappat sin målspruta i form av Yoann Fellrath och kommer få svårt att replikera fjärdeplatsen från i fjol. Med det sagt är arrangörerna svårspelade i sin hemmaborg och när ettan erbjuds till strålande spelvärde blir en gaffel (etta-tvåa) det självklara valet.

6. Bologna – Sampdoria

Högst oklart hur svenska folket motiverar den högt streckade ettan. Bologna har varit bedrövliga på offensiv väg sedan årsskiftet och har sedan dess endast lyckats producera fem strutar på elva omgångar. Blott en trepoängare har I Rossoblu skrapat ihop som följd. Arrangörerna har i praktiken redan säkrat kontraktet och någon högre växel förväntar vi oss inte få se från de blåröda. Fint läge för Sampdoria således som är i behov av poäng för att inte bli indragna i nedflyttningsstriden under de avslutande omgångarna. Tvåan är en värdespik svår att motstå.

7. Rayo Vallecano – Valencia 

Valencia har inte längre någon möjlighet att nå en Europaplats och detta har varit märkbart under de senaste omgångarna. Fladdermössen har tappat poäng mot såväl Getafe som Cádiz senast där det inte fanns någon större vilja att forcera framåt i jakt på ett segermål. Rayo Vallecano har visserligen tappat konceptet under säsongens andra halva men har överlag gjort det riktigt bra i sin hemmaborg och för knappt en månad sedan fick Sevilla nöja sig med delad ära i Madrid. Vi tror inte att “Los Vallecanos” lämnar tomhänta från denna batalj – 1X!

8. Huddersfield – Luton 

Kupongen avrundas i The Championship där ett viktigt sexpoängsmöte stundar på John Smith’s Stadium. Huddersfield har inte alls kommit till sin rätta under de senaste omgångarna och var så när att tappa ytterligare poäng borta mot Hull, trots att Tigrarna spenderade den andra halvleken med en man mindre. Även Luton har haft det bekymmersamt där prestationen mot tabelljumbon Peterborough senast i synnerhet lämnade mycket att önska. Bådadera torde vara någorlunda tillfreds med delad ära – vi chansspikar krysset.

Läktarens säkra: Sampdoria

Ett okonventionellt val av omgångens säkra men när i stort sett samtliga favoriter blir överstreckade sticker denna värdespik ut. Bologna har varit bedrövliga på offensiv väg under en längre period nu och ettan lockar inte det minsta till rådande streckning. Krysset är ett lockande tillägg men ur ett värdemässigt perspektiv står sig tvåan utmärkt på egna ben.

Läktarens skräll: Elfsborg

Elfsborg slutade blott fyra poäng bakom Malmö i fjol och har en trupp som ska vara med och utmana i toppskiktet även denna säsong. Här får boråsarna på tok för lågt förtroende efter den chockerande förlusten i premiären. Understiger tvåan 10 procent är denna ett givet tecken på kupongen.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus