Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 14/11
Datum
14/11 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Santa Clara - Estoril
x
2. Jong Ajax - Den Bosch
1x2
3. Jong Utrecht - Maastricht
1
4. Sönderjyske - Vejle
1
5. Mafra - Leixoes
1x2
6. Tondela - Moreirense
x2
7. München - Rot-Weiss Essen
1x2
8. Millonarios - Dep.Pereira
1
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 14/11 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 14 november, 2022

Veckans första Topptips bjuder på strålande spelvärde med tre gravt överstreckade tecken på Sportcomplex De Toekomst, Sportcomplex Zoudenbalch och Grünwalder Stadion. Samtliga av dessa ska synas i jakt på högre utdelning. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Santa Clara – Estoril 

Utöver toppduon Benfica och Porto är det enbart Casa Pia som har släppt in färre mål än Santa Clara under säsongsupptakten. Med tre raka utan nederlag är arrangörens moral hög och för bara ett par veckor sedan fick ovan nämnda Porto nöja sig med delad ära här på Estádio de São Miguel. Vi tror så blir utfallet även denna afton. Estoril har en väldigt fin bortastatistik (3-2-1) där majoriteten av matcherna på resande tass har varit målsnåla. Så torde återigen vara fallet – krysset är en chansspik som lockar.

2. Jong Ajax – Den Bosch 

På Sportcomplex De Toekomst lär det bli händelserikare. Jong Ajax har varit väldigt kliniska på senare tid där bland andra Christian Rasmussen är i gott slag. Bakåt har Ajax ungdomslag desto större bekymmer vilket endast har resulterat i fem segrar från de inledande 14 omgångarna. Den Bosch är i sin tur på uppgång med fyra segrar från de senaste fem omgångarna. Mycket tack vare en formstark Joey Konings som lär trivas ypperligt mot ett defensivt sargat värdskap. På en vänstervriden bräda prioriteras den spelvärda tvåan, gardera utifrån plånbokens storlek.

3. Jong Utrecht – Maastricht 

Maastricht svävar bland molnen för närvarande med 22 poäng från de senaste åtta omgångarna. Prestationerna i sig återspeglar dock inte resultaten vilket i synnerhet stämmer överens på resande fot. Jong Utrecht är inte heller så pass svaga som tabellen indikerar och bjuder allt som oftast upp till dans på Sportcomplex Zoudenbalch. Den bristande målskörden är givetvis ett bekymmer men när Maastricht felaktigt målas upp som klara favoriter lockar densamma föga. 1X!

4. Sönderjyske – Vejle 

På Sydbank Park stundar ett intrikat möte mellan två nykomlingar från Superliga. Vejle toppar tabellen inför detta möte men har under de senaste omgångarna inte övertygat nämnvärt. Därtill såg formstarke Dimitrios Emmanouilidis rött mot Hillerød senast och är således avstängd. Sönderjyske har tappat mark i toppstriden med blott en seger från de senaste fem omgångarna men prestationerna i sig har det inte varit något fel på. Fortsätter arrangören på inslaget spår finns goda förutsättningar till seger. Vi tar ställning åt väst!

5. Mafra – Leixoes 

Mafra har kommit igång efter en trevande inledning på säsongen och visade prov på en stark mental styrka då de gröngula vände ett 2-1-underläge till seger mot Covilha. Det var Mafras andra raka viktoria i ligaspelet och här finns bättre förutsättningar för ännu en trepoängare än vad procentfördelningen indikerar.. Leixoes är visserligen svårslagna med sitt kompakta försvarsspel men gästerna trivs klart bättre i sin hemmaborg. Den spelvärde ettan är en given utgång men garderingspennan ligger alltjämt nära till hands.

6. Tondela – Moreirense 

Moreirense motsvarade inte förväntningarna i Liga Portugal under fjolåret och blev nedflyttade via kvalspel. Vistelsen i andradivisionen lär dock inte bli långvarig där gästerna har dominerat ligan under hösten och toppar tabellen sex poäng före tvåan SC Farense. De grönvita är kompakta bakåt och har en imponerande offensiv bredd. Tondela är ett kunnigt motstånd som trots allt endast har lämnat tomhänta från en av de inledande tolv bataljerna men är extremt kryssbenägna. “Auriverdes” lär vara belåtna med delad ära när ligans bästa lag kommer på besök. X2 räcker långt.

7. München – Rot-Weiss Essen 

Nykomlingarna Rot-Weiss Essen har anpassat sig väl till nivån i den tyska tredjedivisionen och har endast förlorat två av de senaste tolv omgångarna. Här väntar en av säsongens tuffare uppgifter men RWE ska inte ses utan chans. München har trots allt tappat konceptet efter sin fina säsongsinledning och torskat tre matcher i följd. Anmärkningsvärt är att arrangören har lämnat mållösa från samtliga av dessa. Ettan streckas på tok för högt för att lämnas allena – vi helgarderar! 

8. Millonarios – Deportivo Pereira

Kupongen avrundas i colombianska Primera A och närmare bestämt på Estadio El Campín. Millonarios besitter i grunden ett högre kunnande än Deportivo Pereira och är ruskigt solida i sin hemmaborg. Deportivo Pereira har visserligen gått segrande ur de senaste tre inbördes men har haft marginalerna på sin sida där matchbilden har talat i “Embajadores” favör i samtliga. Värt att tillägga är att gästerna får klara sig utan tongivande Jherson Mosquera som tilldelades två ostskivor mot Santa Fe senast och således är avstängd. Millonarios har en revansch att utkräva – trolig etta.

Läktarens säkra: Millonarios

Millonarios är den främsta utmanaren till Santa Fe om förstaplatsen och kliver upp som herre på täppan vid seger. Deportivo Pereira har visserligen ett mentalt övertag med tre raka inbördes segrar men har å andra sidan haft marginalerna på sin sida i dessa. Vi förväntar oss ett revanschsuget “Embajadores” och håller ettan på Estadio El Campín som kupongens främsta spikalternativ. 

Läktarens skräll: Den Bosch

En händelserik historia är att vänta på Sportcomplex De Toekomst mellan två offensivt orienterade lag. Den Bosch är i gott slag med fyra segrar på de senaste fem ligaomgångarna. I formstarke Joey Konings har gästerna en potentiell matchvinnare och visst finns förutsättningarna mot ett defensivt svagt Jong Ajax. Fin rensartvåa.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus