Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 18/10
Datum
18/10 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Arsenal - Crystal P
1x2
2. Djurgården - Elfsborg
12
3. Häcken - Norrköping
2
4. Sundsvall - Akropolis
1x2
5. Öster - Vasalund
x2
6. Örgryte - Trelleborg
1
7. Alavés - Real Betis
2
8. Venezia - Fiorentina
1x2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 18/10 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

Inhemsk fotboll täcker upp stora delar av kupongen där Premier League, La Liga och Serie A flikar in med ett bidrag vardera. Med flera gravt överstreckade favoriter att syna och 250 000 kronor i extrapengar har vi höga förväntningar på måndagens Topptips. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Arsenal – Crystal Palace 

Patrick Vieira skördade stora framgångar hos Arsenal under sin spelarkarriär. Numera huserar fransosen i sydöstra London som tränare hos Crystal Palace och ställs mot sin före detta arbetsgivare för första gången under sin tränarkarriär. The Eagles har gjort det bra under säsongsupptakten där offensiven ser klart vassare ut än under tidigare säsonger. Detta då Wilfried Zaha har fått välkomnande understöd av nytillskotten Conor Gallagher samt Odsonne Edouard. Arsenal visade i sin tur fin form innan landslagsuppehållet och med tio poäng från de senaste fyra omgångarna närmar sig The Gunners en plats på övre halvan. Framåt finns det alltjämt mer att önska från Mikel Artetas manskap och nog kan The Gunners åka på tunga poängtapp i detta Londonderby. Vi helgarderar!

2. Djurgården – Elfsborg 

Tele2 Arena rustar upp för ett spännande toppmöte mellan Djurgården och Elfsborg. Boråsarna har fått en liten öppning att återvända till titelstriden i och med att AIK tappade poäng under helgen. Seger krävs dock för Jimmy Thelins gäng om så ska vara fallet och det är lättare sagt än gjort mot de hemmastarka stockholmarna. Faktum är att DIF endast har tappat poäng vid tre tillfällen på hemmafronten där säsongens enda nederlag kom i derbyt mot AIK. Rasmus Schüller är avstängd efter att finländaren såg rött senast medan gästerna förväntas få klara sig utan formstarke Alexander Bernhardsson och avstängda Rönning i mål. Gaffel (etta-tvåa) är en sund lösning.

3. Häcken – IFK Norrköping

IFK Norrköping har fått vind i seglen och med 15 poäng från de senaste sex omgångarna är Peking i högsta grad med och utmanar om en biljett till Europa. Häcken har ett högt kunnande och är generellt svårslagna på Bravida Arena men de gulsvarta har underpresterat denna säsong. Offensiven ser åtminstone sylvass ut för tillfället där Leo Bengtsson, Patrik Wålemark och Alexander Jeremejeff är i gott slag. Trots detta har göteborgarna endast skrapat ihop en seger från de senaste fem omgångarna, mot nästjumbon Örebro. Det är inte fel att ta ställning åt öst i detta intrikata möte.

4. GIF Sundsvall – Akropolis 

GIF Sundsvall är formstarkast i hela Superettan där formstarka anfallsduon Linus Hallenius och Pontus Engblom i kombination med ett solitt försvar gör arrangörerna oerhört svårstoppade. Nedflyttningshotade Akropolis har dock hittat välbehövlig form mot slutet och med sju pinnar från de senaste tre omgångarna närmar sig gästerna säker mark. Den rutin som finns hos stockholmarna kommer vara ovärderlig i denna prekära sits och visst finns kapaciteten för en skalp på NP3 Arena. Med ettan gravt överstreckad ska det garderas omgående och gärna frikostigt.

5. Öster – Vasalund 

Pressen stiger på Vasalund som i stort sett måste avsluta säsongen felfritt om det ska bli spel i Superettan även kommande säsong. Spelmässigt har gästerna höjt sig avsevärt och senast plockades en pinne mot ligaledarna Värnamo och det välförtjänt. Trepoängarna har dock lyst med sin frånvaro, något som måste förändras under säsongsavslutningen. Ett formstarkt Öster blir knappast någon enkel uppgift men noterbart är att arrangörerna, som befinner sig i mittens rike, inte har något större att spela för. Att ettan tycks landa omkring 75 procent är direkt felaktigt och under rådande streckning håller vi oss borta från denna helt. X2 är ett fräckt drag!

6. Örgryte – Trelleborg 

Två klubbar i jakt efter formen gör upp på Gamla Ullevi där Trelleborg jagar kvalspel till Allsvenskan medan Örgryte försöker undvika negativ kvalplats. På hemmafronten är ÖIS ruskigt svårslagna och med Ajdin Zeljkovic i ypperlig form finns goda förutsättningar för göteborgarna att inkassera välbehövliga poäng. Trelleborg har överlag hållit en hög nivå denna säsong men helt tappat konceptet på senare tid. En som däremot fortsatt imponerar är Petar Petrovic som såg till att rädda en pinne mot Landskrona senast. Han är dock sjuk och kan inte delta. Ett stort avbräck, särskilt då Saeid dessutom är avstängd. Strecka från vänster. 

7. Alavés – Real Betis 

Alavés går mot ännu en ångestladdad bottenstrid där det fortsatt brister offensivt. Ynka två strutar har baskerna lyckats producera på sju spelade omgångar vilket är grunden till att arrangörerna placerar sig som nästjumbo. Med det sagt har det funnits en del positiva aspekter att bygga vidare på och i det senaste hemmamötet besegrades de regerande mästarna Atlético Madrid med 1-0. Real Betis besitter ett klart högre kunnande än sin kombattant och har inlett säsongen starkt. På sin dag ska de grönvita lösa detta komfortabelt – spiktvåa!

8. Venezia – Fiorentina 

Kupongen avrundas i nordöstra Italien där nykomlingarna Venezia tar emot Fiorentina. Gästerna har en klart starkare truppbredd denna säsong och förväntas således utmana om en plats på övre halvan. Florensklubben har hållit en jämn och hög nivå under säsongsupptakten utan att för den delen stått för några dominanta insatser. Nykomlingarna Venezia har inte helt överraskande haft det tufft inledningsvis men visst finns kapaciteten för att utmana om ett nytt kontrakt. Arrangörerna har investerat sunt inför denna säsong där Ethan Ampadu, Thomas Henry och David Okereke kommer vara nyttiga tillskott. Med fint spelvärde riktat västerut fyller vi hela brädan med bläck.

Läktarens säkra: Real Betis

Alavés har oerhörda bekymmer med målskyttet och även om värdskapet kommer stärkta från en fin skalp mot Atlético Madrid torde baskerna få det tufft mot ett klart vassare Real Betis. Vid en sund streckning är tvåan på Estadio Mendizorrotza kupongens främsta spikalternativ.

Läktarens skräll: Vasalund

Vasalund är pressade till att vinna för att blanda sig in i jakten på ett nytt kontrakt. Spelmässigt har det sett klart bättre ut än vad formen indikerar och stockholmarna kommer närmast från en fin prestation mot ligaledarna Värnamo. Visserligen har Öster visat fin form men motivationen lutar kraftigt till gästernas favör.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus