Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 19/11
Datum
19/11 - 2021
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 19/11 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 19 november, 2021


I sedvanlig ordning bjuder fredagens Topptips på en salig blandning. Överstreckade favoriter ska synas i såväl Valencia som London och på Finn Park ska Finn Harps bara lösa kontraktet mot ett bedrövligt Longford. Analysen står klart, mot åtta rätt!

Spelstopp: 20:44

1. Monaco – Lille 

Varken Monaco eller Lille har nått upp till sin fulla potential under hösten. I grund och botten håller vi arrangörerna högst och hemmafördelen väger tungt då Lille inte alls fått det att stämma på resande fot. Gästerna, som i fjol tog hem ligatiteln, försvagades avsevärt inför säsongen och har i synnerhet inte lika solida bakåt. Något som Monacos sylvassa anfallspar Wissam Ben Yedder och Kevin Volland torde kunna utnyttja. Förblir ettan rimligt streckad är denna ett tänkbart spikalternativ.

2. Levante – Athletic Bilbao 

Det är ett segertörstande Levante som tar emot Athletic Bilbao på Estadi Ciutat de València. Trots ett antal solida prestationer är arrangörerna fortsatt segerlösa efter 13 spelade omgångar. Hemmaborgen har varit en stabil pelare trots alla motgångar under hösten där bland andra de två Madrid-giganterna Atlético och Real fått hålla tillgodo med delad ära. Athletic Bilbao har i sin tur varit extremt kryssbenägna när det ska sparkas boll utanför Estadio San Mamés portar. Hela fem av sex bortamatcher har slutat oavgjort. Därtill har gästerna en nedåtgående formkurva där insatsen mot Cadiz senast lämnade en hel del att önska. En tvåa som överstiger 50 procent lockar inte nämnvärt där krysset är den givna utgången.

3. QPR – Luton 

Ett intrikat möte stundar på Kiyan Prince Foundation Stadium. Såväl QPR som Luton har inlett säsongen stabilt där bådadera befinner sig på den övre halvan. Värdskapet har visat sig svårslagna på hemmafronten där endast Bristol City lyckats besegra Londonklubben inledningsvis. Årets upplaga av Luton ser dock riktigt intressant ut där offensiven i synnerhet ser avsevärt mycket bättre ut än tidigare. Samspelet mellan anfallsparet Elijah Adebayo och Harry Cornick fungerar utmärkt där duon noterats för hela 15 av “The Hatters” 26 strutar. Tvåan prioriteras till riktigt fin procent.

4. Mechelen – Club Brugge 

Spännande toppmöte på AFAS-stadion Achter de Kazerne. Club Brugge besitter en bredd som ingen annan belgisk klubb kan matcha. Rutinen hos bland andra Hans Vanaken och Ruud Vormer i kombination med superlöften som Charles de Ketelaere samt Noa Lang ska vara mer än tillräckligt för de blåsvarta att plocka sin tredje raka ligatitel. Mechelen är inte på något vis en enkel uppgift, i synnerhet på resande fot, men är ett motstånd som har passat “Blauw-Zwart” utmärkt historiskt. Gästerna har vunnit elva av de senaste tolv inbördes (11-1-0) och de senaste fem bataljerna i Mechelen har vunnits komfortabelt. Tvåa!

5. Finn Harps – Longford 

Enklast möjliga motstånd väntar för Finn Harps i den avgörande omgången där en seger skulle garantera en plats i kommande års upplaga av Premier Division. Longford är ligans i särklass sämsta lag och har sedan länge varit klara för nedflyttning. Gästerna har ännu inte gått segrandes ur ett bortamöte denna säsong och den negativa sviten kommer, av allt att döma, stå sig säsongen ut. Detta är en livlina som Finn Harps gladeligen tar emot. Spiketta!

6. Waterford – St. Patrick’s 

Ett ångestladdad kvalspel väntar troligen för Waterford i och med poängtappet mot bedrövliga Longford senast. Värdskapet är i behov av att Finn Harps går samma öde tillmötes hemma på Finn Park vilket är tveksamt. Hur som haver är det inte orimligt att The Blues sätter press på sin konkurrent genom att besegra ett omotiverat St. Patrick’s. Att gästerna besitter ett högre kunnande råder inga tvivel om men alldeles oavsett utfall kommer Saints sluta tvåa i tabellen. Rådande förutsättningar öppnar onekligen upp dörren för tre nödvändiga poäng till Waterford och omkring 30 procent är ettan för oss given på kupongen men understöd krävs.

7. Fuenlabrada – Mirandés 

Två segertörstande klubbar gör upp på Estadio Fernando Torres. Fuenlabrada har inte riktigt fått pusselbitarna att falla på plats där offensiven lämnat mycket att önska. I sin hemmaborg är värdskapet alltjämt svårslagna och mot ett uddlöst Mirandés finns alltjämt fina förutsättningar att bryta den sju matcher långa segerlösa sviten. Framåt ser det stundtals riktigt bra ut för gästerna men det hjälper föga när defensiven är lika stadigt som ett korthus. 1X inleder. 

8. Queen of the South – Inverness 

Defensivt orienterade Queen of the South har det tufft i den skotska andradivisionen och befinner sig på negativ kvalplats. Tre raka utan nederlag i sin hemmaborg stärker dock självförtroendet. Tuffare motstånd väntar visserligen nu men Inverness befinner sig å andra sidan i en formsvacka. Senast gästerna vann ett bortamöte i ligaspelet var i slutet av augusti. Vi utgår från mitten i vad som sannolikt blir en målsnål historia men ser helst stöd från båda flanker.

Läktarens säkra: Finn Harps

Finns Harps säkrar ett nytt kontrakt vid tre poäng och håller värdskapet bara nerverna i styr ska det inte vara några problem med ett uruselt Longford.

Läktarens skräll: Levante

Levante har haft en tung höst men visar positiva aspekter, i synnerhet hemma på Estadi Ciutat de València. Det är bara en tidsfråga innan säsongens första trepoängare trillar in och sannolikt kommer den på hemmafronten.

108 rader

1. Monaco – Lille 1

2. Levante – A.Bilbao 1x

3. QPR – Luton 1×2

4. Mechelen – Club Brugge 2

5. Finn Harps – Longford 1

6. Waterford – St. Patrick’s 1×2

7. Fuenlabrada – Mirandés 1x

8. Queen of South – Inverness 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus