Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 2/1
Datum
02/01 - 2023
Matchstart
18:30
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Brentford - Liverpool
1x2
2. QPR - Sheffield U
2
3. Montpellier - Marseille
2
4. Rennes - Nice
1x2
5. Arsenal - Newcastle
1x2
6. Man United - Bournem.
1x
7. Everton - Brighton
2
8. Leicester - Fulham
12
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 2/1 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 2 januari, 2023

Veckans första Topptips spelas över två dagar där vi bjuds på riktigt fin underhållning. Fem bidrag från Premier League, ett från The Championship och resterande två från Ligue 1 är vad som ska bemästras i jakten på åtta fullträffar. Här kan vi förhoppningsvis fälla en och annan favorit och krydda på utdelningen. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 18:29

1. Brentford – Liverpool

Fyra raka segrar är helt klart ett steg i rätt riktning för Liverpool men Jürgen Klopp har ännu inte fått alla pusselbitar att falla på plats. Defensiven är opålitlig och Darwin Nunez må vara nyttig men har helt saknat skärpan framför mål under sin inledande tid i England. Brentford är i sin tur svårslagna på hemmafronten där endast Arsenal lyckades besegra Thomas Franks adepter här under hösten. Den skada Ivan Toney ådrog sig mot West Ham ska inte vara så allvarlig som först befarades och 26-åringen är aktuell redan här. Lyckligtvis får vi besked om detta innan spelstopp och det ska utnyttjas. Helgarderingen ska finnas åtkomlig.

2. QPR – Sheffield United 

Åtta segrar på de senaste nio omgångarna är ett imponerande facit från Sheffield United som har tagit ett stadigt grepp om den ena direktplatsen till Premier League. “The Blades” bjuder inte direkt på några dominanta prestationer men har varit väldigt effektiva på offensiv väg vilket genombrottslöftet Iliman Ndiaye har varit högst delaktig till. QPR på resande fot är generellt sett en tuff uppgift men arrangören avslutade kalenderåret 2022 svagt och måste höja sig om poäng ska vara aktuellt denna afton. Tvåan prioriteras och är en tänkbar spik.

3. Montpellier – Marseille 

Montpellier lyckades bryta sin negativa trend lagom till årsskiftet då Lorient bortabesegrades med 2-0 i torsdags. Ett motstånd som likaså har haft det motigt i ett par månader nu. Nivån höjs denna afton när ett Champions League-aspirerande Marseille kommer på besök och arrangören har inte varit framgångsrik i inbördes möten de senaste säsongerna. Igor Tudors manskap gjorde slarvsylta av Toulouse senast och sköter gästerna sina kort rätt ska tre poäng bärgas någorlunda komfortabelt. Trolig tvåa.

4. Rennes – Nice 

Rennes har imponerat stort under hösten och vore det inte för den tröga säsongsinledningen hade Bruno Genesios manskap haft vittring på PSG och Lens i toppskiktet. Sju raka segrar står arrangören noterade för i hemmaborgen där Roazhon Park har varit Amine Gouiri och Martin Terriers lekstuga. Nice är å andra sidan ett kunnigt motstånd i gott slag och har historiskt sett varit framgångsrika på denna arena. Ettan inleder men får understöd tidigast möjligt.

5. Arsenal – Newcastle 

Att Arsenal skulle toppa tabellen och Newcastle ligga trea vid årsskiftet var det nog ingen som förutspådde inför säsongen. Mikel Artetas manskap ångar på och med fem raka segrar i bagaget har gapet ner till Manchester City utökats till sju poäng. Här kan “The Gunners” dock gå på en mina när ett svårslaget Newcastle kommer på besök. Likt sin motståndare förlorade “Skatorna” endast ett ligamöte under hösten och det var en snöplig sådan på Anfield. Eddie Howes manskap har gjort sig förtjänta av sin ståtliga poängskörd och kommer inte vika ner sig i första taget på Emirates Stadium. Helgardera omgående.

6. Manchester United – Bournemouth 

Marcus Rashford lyser av självförtroende för stunden och sköt Manchester United till en perfekt avslutning på 2022 då Wolverhampton besegrades med 1-0. “The Red Devils” har endast förlorat en av de senaste 15 tävlingsmatcherna och i denna takt kommer Erik Ten Hags manskap vara tillbaka i Champions League kommande säsong. Ett nedflyttningstippat Bournemouth hemma på Old Trafford torde arrangören lösa utan större problem men ettan streckas därefter. Högst trolig etta, om plånboken tillåter gör det spelvärda krysset sällskap.

7. Everton – Brighton 

Trots att det praktiskt taget var spel mot ett mål lyckades Everton plocka en poäng borta mot Manchester City i lördags. Ett magiskt nummer från Demarai Gray var allt Frank Lampards manskap lyckades åstadkomma på offensiv väg under 90 minuter. Mot ett lag av “The Citizens” kaliber är det på sätt och vis förståeligt men Merseysideklubben har haft besvär med offensiven under hela säsongen. Så var länge fallet även för Brighton men under Roberto De Zerbi har “Fiskmåsarna” fått fin utdelning framåt och med Alexis Mac Allister sannolikt tillbaka gillar vi gästernas möjligheter på Goodison Park. Vi tar ställning åt öst.

8. Leicester – Fulham 

Det har varit en påfrestande säsong för Leicester. Brendan Rodgers fick inte någon vidare uppbackning i sommarens transferfönster och har därtill behövt handskas med en lång skadelista under hösten. James Maddison är det största avbräcket för stunden och det ska även bli intressant att se hur Wout Faes bedrövliga prestation mot Liverpool påverkar honom. Han agerade inte direkt med pondus i den andra halvleken efter att ha orsakat två självmål i den första halvleken. Nu ställs han mot en hungrig Aleksandar Mitrović som kommer ställa Leicesters undermåliga försvarslinje på prov. Tvåan prioriteras men i vad som förväntas bli en svängig tillställning är en gaffel (etta-tvåa) att föredra.

Läktarens säkra: Marseille

Marseille trivs i Montpelliers sällskap och kliver in till detta möte med tre raka segrar i bagaget. Igor Tudors manskap fortsätter på inslaget spår och fyller poängkontot med tre färska pinnar. Solid spik.

Läktarens skräll: Newcastle

Redan under säsongsinledningen fick vi se Newcastle agera med en hög tro på sin egna förmåga då Eddie Howes manskap tog sig an Manchester City med stil. Självförtroendet har knappast blivit sämre sedan dess och visst kan Skatorna få med sig ett resultat på Emirates Stadium. En tvåa som understiger 20 procent är fin.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus