Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 20/5
Datum
20/05 - 2022
Matchstart
20:30
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Real Madrid - R.Betis
1
2. Torino - Roma
1x2
3. Kaiserslaut. - Dyn.Dresden
1x2
4. Cosenza - Vicenza
2
5. Auxerre - Sochaux
x2
6. Inverness - St. Johnstone
1x2
7. Bohemians - Sligo Rovers
2
8. Drogheda - Finn Harps
1x
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 20/5 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 20 maj, 2022

Fredagens meny innehåller i vanlig ordning en salig blandning där allt från La Liga till irländska Premier Division ska bemästras. Dessutom hela fyra playoff-matcher där det ska avgöras vilka klubbar som tar hissen upp och ner. Riktigt fint spelvärde finns att hämta från de mindre välbekanta ligorna vilket vi går igenom mer grundligt i analysen nedan. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 20:29

1. Real Madrid – Real Betis

Bataljen på Santiago Bernabeu är av låg vikt då Real Madrid redan har säkrat ligatiteln medan Real Betis kommer spela i Europa League oavsett utfall. Det faktum att Marängerna ska spela Champions League-final kommande lördag behöver däremot inte vara en nackdel. Carlo Ancelotti har nämligen en stark truppbredd och flera spelare vill säkerligen spela till sig en plats i matchtruppen till bataljen mot Liverpool. Värdskapet är därtill oerhört solida i sin hemmaborg där resultatraden 13-4-1 talar sitt tydliga språk. Trolig etta.

2. Torino – Roma 

Roma har gått miste om en handfull möjligheter att säkra Europaspel till kommande säsong. Förra lördagen misslyckades José Mourinhos manskap att besegra tabelljumbon Venezia i sin hemmaborg, detta trots att “I Leoni alati” spelade med en man mindre under större delen av matchen. Trots gästernas mindre smickrande resultat på senare tid får Romklubben högt förtroende av svenska folket. Detta mot ett hemmastarkt Torino som endast har förlorat fem av 18 bataljer på Stadio Olimpico di Torino denna säsong. Då är det läge att öppna upp pengapungen och gardera frikostigt.

3. Kaiserslautern – Dynamo Dresden 

På Fritz Walter Stadion ska Kaiserslautern och Dynamo Dresden göra upp om den sista platsen till kommande års upplaga av 2. Bundesliga. De förstnämnda slarvade bort en direktplats till den tyska andradivisionen efter att ha förlorat de avslutande tre omgångarna. Nu höjs pressen ytterligare och frågan är om “Die roten Teufel” klarar av att hantera detta. Dynamo Dresden kommer visserligen till detta möte med sina egna hjärnspöken då gästerna inte har vunnit en tävlingskamp sedan december månad. Med det sagt bjuder SGD allt som oftast upp till dans med sitt kompakta försvarsspel. X2 prioriteras.

4. Cosenza – Vicenza 

Även italienska Serie B ska under fredagen dela ut den återstående platsen till nästa säsong. Vicenza vann det första mötet med 1-0 och sett till matchbilden ska Cosenza vara nöjda över att de lyckades hålla siffrorna nere. Nu måste Vargarna ta större risker vilket är något arrangörerna inte har för vana att göra. Detta är med andra ord en matchbild som torde passa gästerna bättre och på en rimligt streckad bräda är det inte fel att ta ställning åt öst.

5. Auxerre – Sochaux 

Auxerre kliver in som favoriter till denna playoff-semi i och med hemmafördelen, men det en knapp sådan. Sochaux trivs väl i “Les diplomates” sällskap och kunde likväl ha besegrat de blåvita när lagen drabbades samman här på Stade de l’Abbé-Deschamps för ett par månader sedan. Kreatören Tony Mauricio har imponerat under våren och är en spelare att hålla ett extra öga på här. När ettan är uppe och nosar på 60 procent kan vi tänka oss avstå från denna helt och hållet – X2!

6. Inverness – St. Johnstone 

Det råder inga tvivel om att Inverness främsta styrka ligger i defensiven vilket Caley Thistle tydligt påvisade i dubbelmötet mot Arbroath. Viktige Danny Devine såg dock rött i returmötet och så även Wallace Duffy som således är avstängda till detta möte. Mot St. Johnstones uddlösa offensiv ska de blåröda alltjämt kunna hålla tätt och i formstarke Shane Sutherland har arrangörerna en potentiell matchvinnare. Krysset är en vettig utgång i vad som väntas bli en målsnål historia och vid gardering ligger ettan närmast till hands.

7. Bohemians – Sligo Rovers 

Sligo Rovers kommer till detta möte med fyra raka utan seger men har bland annat ställts mot överlägsna Shamrock Rovers två gånger om under denna period. I grund och botten har gästerna ett högt kunnande och visst ska “The Bit O’Reds” ses med bättre möjligheter här mot ett motstånd av likvärdig kvalitet. Bohemians har trots allt bara vunnit fyra av de inledande 15 omgångarna men streckas ändå upp som tydliga favoriter. I skrivande stund ser tvåan ut att bli en riktigt intressant värdespik.

8. Drogheda – Finn Harps 

Ett ångestladdat bottenmöte på Head in the Game Park avrundar denna kupong. Drogheda åkte på sin fjärde raka förlust då The Drogs föll med 1-0 borta mot Shelbourne förra fredagen. På hemmafronten har det dock sett bättre ut med fina resultat mot lag som Derry City och Dundalk. Finn Harps är därtill ett motstånd som passar arrangörerna väl där gästerna inte har vunnit något av de senaste fem inbördes. Krysset inleder tätt följt av ettan.

Läktarens säkra: Real Madrid

Ett tillsynes betydelselöst möte men för många Real Madrid-spelare är detta en möjlighet att ge Carlo Ancelotti en tankeställare inför Champions League-finalen. Det ska räcka långt när ett omotiverat Real Betis kommer på besök.

Läktarens skräll: Dynamo Dresden

Kaiserslautern gick miste om en direktplats till 2. Bundesliga efter att ha förlorat de avslutande tre omgångarna. Detta om något väcker en varningsklocka när “Die roten Teufel” kliver in i en så här pass pressad situation. Dynamo Dresden har matchats betydligt tuffare under säsongens gång och har presterat på en klart högre nivå än vad resultaten indikerar. Tvåan är solklar till strålande spelvärde.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus