Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 22/4
Datum
22/04 - 2022
Matchstart
20:30
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Wolfsburg - Mainz
1
2. Huddersfield - Barnsley
12
3. Newport - Colchester
1
4. Kilmarnock - Arbroath
1x2
5. Vizela - Arouca
1
6. Tenerife - Huesca
x2
7. Bastia - Paris FC
1x2
8. Valenciennes - Ajaccio
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 22/4 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 22 april, 2022

I sedvanlig ordning bjuder fredagen på en salig blandning. Åtskilliga andradivisioner ute i Europa hittar bland anna in på kupongen. Inte oss emot då detta resulterar i strålande spelvärde med flera fina skrällalternativ. Mer om detta i analysen nedan, häng med!

Spelstopp: 20:29

1. Wolfsburg – Mainz 

Mainz har inte längre möjligheten att nå en Europaplats efter att ha lämnat segerlösa från de senaste fyra omgångarna. Motivationen torde vara betydligt lägre under de avslutande omgångarna som enbart är en transportsträcka. Fint läge för Wolfsburg att praktiskt taget säkra ett nytt kontrakt således. Arrangörernas bristande försvarsspel väcker frågetecken och visst kan en målfarlig Jonathan Burkardt exponera detta. Sett till förutsättningar anser vi alltjämt att det är fullt rimligt att ta ställning åt väst.

2. Huddersfield – Barnsley 

Barnsley kommer att spela i League One kommande säsong. Teoretiskt sett finns det en minimal möjlighet att säkra ett nytt kontrakt men ett sådant scenario kan vi inte se hända i praktiken. Sannolikt blir det officiellt redan efter fredagens möte där Barnsley måste bortabesegra trean Huddersfield. Värdskapet är i gott slag och skulle i sin tur säkra en playoff-plats med tre pinnar. Mycket talar för att så blir fallet men med ettan streckad i högsta laget är en gaffel (etta-tvåa) ett klokt val.

3. Newport County – Colchester 

Pressen stiger på Newport County som endast skrapat ihop fyra poäng från de senaste sex omgångarna. Än finns det förhoppningar om att nå den åtråvärda sjundeplatsen men då krävs troligtvis en felfri avslutning. Att Dominic Telford lyckas bryta sin måltorka kommer vara vitalt för att uppnå detta. I sin hemmaborg är arrangörerna generellt sett svårspelade och anmärkningsvärt är att Colchester säkrade ett nytt kontrakt i och med 3-0-viktorian mot Bradford senast. Trolig etta.

4. Kilmarnock – Arbroath 

Seriefinalen på Rugby Park blir en riktig rysare där en direktplats till Premiership står på spel. Likt tidigare tre inbördes som spelats under säsongens gång är en målsnål historia att vänta. Arbroath har ett mentalt övertag med sju poäng av nio möjliga från dessa tre bataljer och faktum är att gästerna har hållit nollan intakt i samtliga. Med det sagt har Kilmarnock visat strålande form i sin hemmaborg under våren och kommer vara motiverade att säkra en uppflyttning med hemmapubliken vid sin sida. Svårtippat möte som gör sig bäst helgarderat.

5. Vizela – Arouca 

Viktigt sexpoängsmöte mellan tabellgrannar i Liga Portugals bottenstrid. Vizela har inte haft någon vidare vårsäsong sett till utdelning men håller en hög nivå i sin hemmaborg. Den bristande målproduktionen är onekligen ett problem men anmärkningsvärt är att de blåvita vann höstens inbördes med hela 4-1. Arouca håller vi inte särskilt högt och värt att notera är att gästerna får klara sig utan den tongivande duon Kouassi och Moreira. Ettan är ett spikalternativ till fint värde.

6. Tenerife – Huesca  

Huesca har gjort ett tappert försök att få vittring på en playoff-plats med elva poäng från de senaste fem omgångarna. Trots detta har gapet upp till sjätteplatsen ökat där Real Oviedo är i strålande form. Tenerife har blandat och gett under våren men med två raka segrar i bagaget mot bottenskrapet Real Sociedad B och Fuenlabrada är arrangörerna på god väg att säkra sin plats till playoff-spelet. Mot tuffare motstånd behöver Tete dock höja sig en nivå och vi är inte sålda på en etta som överstiger 50 procent. X2 prioriteras på Estadio Heliodoro Rodríguez López.

7. Bastia – Paris FC 

Paris FC är med och utmanar om en uppflyttning och det är inte helt otänkbart att gästerna kniper direktplatsen från Ajaccio som har ett betydligt tuffare spelschema under de avslutande fyra omgångarna. På resande fot har The Parisians dock haft vissa bekymmer och noterbart är att sex av lagets sju nederlag har kommit på bortamark. Bastia gick därtill obesegrade i sin hemmaborg från de inledande 16 omgångarna innan Guingamp bröt hemmasviten förra helgen med en 2-1-viktoria. Vi utgår från mitten.

8. Valenciennes – Ajaccio 

Ajaccio har varit fullständigt fenomenala bakåt denna säsong. Efter 34 spelade omgångar har gästerna endast släppt in 17 strutar. En imponerande statistik som har fört L’ours till en andraplats i tabellen. På offensiv väg har det funnits mer att önska överlag även om de rödvita har fått fin utdelning under de senaste omgångarna. Valenciennes krigar om överlevnad och har presterat på en hög nivå mot flera av ligans topplag. Då tvåan streckas upp till skyarna på Stade du Hainaut helgarderar vi omgående.

Läktarens säkra: Newport County

Newport County må ha visat trevande form den senaste månaden men håller allt som oftast en hög nivå här på Rodney Parade. Tre poäng är ett måste om arrangörerna fortsatt ska utmana om en playoff-plats och mot ett omotiverat Colchester torde så bli fallet.

Läktarens skräll: Valenciennes

Valenciennes har visat sig fullt kapabla till att störa topplagen i Ligue 2 och med kniven mot strupen ska varken en eller tre poäng uteslutas. I synnerhet inte då spelarpoolen streckar upp tvåan till orimliga höjder vilket resulterar i magiskt spelvärde åt väst.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus