Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 26/11
Datum
26/11 - 2021
Matchstart
20:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. West Brom - Nottingham
1x2
2. A.Bilbao - Granada
1
3. Lens - Angers
2
4. Cagliari - Salernitana
1x2
5. Stuttgart - Mainz
2
6. NEC Nijmegen - Cambuur
1x2
7. Moreirense - Gil Vicente
1x2
8. Waterford - UC Dublin
1x
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 26/11 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 26 november, 2021

Fredagens topptips erbjuder en europeisk blandning med fotboll från åtta olika länder. I Irland ska det spelas om en biljett till kommande års upplaga av Premier Division och fina skrällalternativ hämtas från såväl England, Frankrike samt Italien. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 19:59

1. West Bromwich – Nottingham

West Bromwich har tappat dyrbar mark i toppstriden med sin nedåtgående formkurva. Hemma på The Hawthorns är värdskapet dock, som enda klubb, fortsatt obesegrade med sex segrar och tre oavgjorda. Nottingham har dock kapaciteten för att störa The Albions och faktum är att Steve Coopers manskap endast har förlorat en av de senaste tolv. Walesaren har bland annat lyckats få igång målsprutan Lewis Grabban, något som företrädaren Chris Hughton misslyckades makabert med. Vi kritar in samtliga tecken omgående.

2. Athletic Bilbao – Granada 

Det är ett svårslaget Athletic Bilbao som tar emot nedflyttningshotade Granada på Estadio San Mamés. Värdskapet har visserligen lämnat segerlösa från de senaste fyra omgångarna men ska ses med goda möjligheter att bryta den negativa trenden här. Det går att tyda en enorm hemmafördel i inbördes möten där baskerna har gått segrande ur de senaste fyra bataljerna i Baskien. Sett till hur uddlösa Nazaríes har varit under hösten lär den sviten förlängas ytterligare. Etta!

3. Lens – Angers 

Två av höstens stora utropstecken gör upp på Stade Bollaert-Delelis. Lens må besitta ett högre kunnande men defensivt orienterade Angers har visat sig svårslagna denna säsong vilket flera toppklubbar blivit varse om. Gästerna har även ett psykologiskt övertag i inbördes möten och vann bland annat höstens bortamöte med 3-1. Den före detta Southampton-stjärnan Sofiane Boufal är en spelare att hålla ett extra öga på och till rådande streckning är det kupongrensaren åt öst som ska prioriteras.

4. Cagliari – Salernitana 

Ett ångestladdat bottenmöte stundar i Sardinien mellan nästjumbon Cagliari och tabelljumbon Salernitana. Värdskapet har inte alls nått upp till sin fulla potential under hösten men prestationen mot Sassuolo senast var ett steg i rätt riktning. Kanske mest oroväckande är att stjärnan Joao Pedro trots allt har producerat men då defensiven inte fungerat har detta hjälpt föga. Även Salernitana har haft bekymmer bakåt vilket har kostat gästerna ett antal poäng. Spelmässigt har det stundtals sett lovande ut och nykomlingarna var så när att få utdelning mot såväl Atalanta som ligaledarna Napoli. Tvåan är ett givet tecken till ypperlig procent men detta möte gör sig bäst helgarderat.

5. Stuttgart – Mainz 

Motgångarna har radat upp sig för Stuttgart under hösten och med blott tio poäng placerar sig värdskapet på negativ kvalplats. Anfallsstjärnan Sasa Kalajdzić ådrog sig en allvarligare skada under säsongsupptakten och har saknats sedan dess och till detta möte är hela åtta spelare otillgängliga. Mainz har haft en desto trevligare upptakt och placerar sig på övre halvan. Gästerna har i synnerhet varit effektiva mot de lägre rankade klubbarna i ligan och visst finns goda förutsättningar att fortsätta på inslaget spår. Spiktvåa!

6. NEC Nijmegen – Cambuur 

Nykomlingarna Cambuur har inga planer på att återvända till Eerste Divisie. Med 21 pinnar plockade från de inledande 13 omgångarna placerar sig gästerna på en imponerande sjundeplats. Formkurvan pekar uppåt med tre raka segrar och senast togs en fin skalp mot fyran Utrecht. Även NEC Nijmegen tog klivet upp från andradivisionen inför säsongen och placerar sig blott två poäng bakom. Noterbart är dock att värdskapet inte har vunnit ett inbördes möte sedan 2017 där fem av de senaste sju slutat med delad ära. Vi utgår från mitten i detta intrikata möte men ser gärna att båda flanker täcks upp med prio åt öst.

7. Moreirense – Gil Vicente 

Moreirense gör det inte nödvändigtvis dåligt men arrangörerna har inte varit tillräckligt kliniska i offensivt straffområde och som följd endast vunnit en av de inledande elva omgångarna. Möjligtvis kan det lossna för brasilianaren Yan efter att brasilianaren hittat nätmaskorna två gånger om i cupmötet mot Vitória Guimaraes. Gil Vicente har fått desto bättre utdelning där bland andra Valencia-produkten Fran Navarro har levererat. Gästerna är dock inte i någon vidare form och blev i lördags utskickade av Leca från den portugisiska fjärdedivisionen. Vi garderar frikostigt i detta svårtippade möte.

8. Waterford – UC Dublin 

Den sista biljetten till kommande års upplaga av Premier Division ska tilldelas på Regional Sports Centre denna fredag. Det finns en hög potential hos Waterford men värdskapet fick aldrig riktigt bukt på sin defensiv och hamnade något överraskande på negativ kvalplats. Framåt finns ett högt kunnande med löften som Junior Quitima, Cian Kavanagh och John Martin. Något vi tror kommer rädda kontraktet i slutändan. UC Dublin blev utskickade av “The Blues” i den inhemska cupen för drygt två månader sedan. Det blir knappast enklare när en resa till sydöstra Irland stundar. 1X räcker gott och väl.

Läktarens säkra: Athletic Bilbao

Granada har det tufft med en oroväckande lång skadelista. Därtill har gästerna bedrövlig statistik här på Estadio San Mamés. Trolig etta singlas till rimlig procent.

Läktarens skräll: Salernitana

Nog finns det gott om utrymme för förbättring hos Salernitana men gästerna har gjort sig förtjänta av en högre poängskörd än vad som inkasserats. De solida insatserna mot Napoli och Sampdoria förtjänade ett bättre öde. Med riktigt fint spelvärde åt öst hoppas vi att “I Granata” får revanschera sig här mot ett blekt Cagliari.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus