Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 30/1
Datum
30/01 - 2023
Matchstart
20:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Derby - West Ham
2
2. Villarreal - Rayo Vallecano
1x2
3. Udinese - Hellas Verona
1x
4. Roda - Zwolle
2
5. Guimaraes - Chaves
x
6. Real Zaragoza - Ponferradina
1x2
7. Barracas Central - Godoy Cruz
1x2
8. Banfield - Unión de Santa Fe
1x
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 30/1 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 30 januari, 2023

Fint spelvärde finns att hämta på måndagens Topptips där kupongrensaren på Estadi Ciutat de València sticker ut. Kombinerat med att kupongen i sin helhet är en svårtippad sådan har vi höga förhoppningar om att få se en högre utdelning. Vi vill självfallet ta en del av den kakan – mot åtta rätt!

Spelstopp: 19:59

1. Derby – West Ham 

West Ham har inte motsvarat förväntningarna i Premier League men i cupspelen har “The Hammers” gjort det desto bättre. Att ett åldrande Derby ska stå i “The Hammers” väg känns tveksamt även om “The Rams” har visat strålande form i League One. Särskilt med tanke på att David Moyes adepter har höjt sig sedan årsskiftet och är Jarrod Bowen på samma spelhumör som mot Everton senast ska arrangören inte ha något att säga till om på Pride Park. Tvåan är en given spik kring 50 procent på en svårtippad kupong som denna.

2. Villarreal – Rayo Vallecano 

På Estadi Ciutat de València är det däremot skrälljobb som gäller då Villarreal streckas till absurda höjder. Rayo Vallecano trivs som fisken i havet mot topplagen och har redan under säsongens första halva noterats för fina resultat mot Real Madrid, Barcelona och Atlético Madrid. Imponerande! Villarreal är i gott slag men har samtidigt haft marginalerna på sin sida mot lag som Espanyol, Valencia och Celta Vigo. “Den gula ubåten” hade dessutom förtvivlat svårt att få hål på Girona senast. Den hårt ansatta ettan är knappast befogad vilket innebär att den spelvärda högersidan måste finnas med på systemet. Vi helgarderar!

3. Udinese – Hellas Verona 

Udinese radar upp solida prestationer men har under vintern haft stora svårigheter med att dra det längsta strået i matcher som står och väger. Förra söndagen lyckades “Zebrorna” dock ta en moralhöjande seger mot Sampdoria via Kingsley Ehizibues sena avgörande. Välbehövligt för arrangören som dessförinnan stod noterade för tio raka utan seger i ligaspelet. Här finns goda förutsättningar att säkra sin andra raka trepoängare mot ett Hellas Verona som inte besitter samma kapacitet som i fjol. Gästerna är å andra sidan på uppgång och har endast lämnat tomhänta från en av fyra ligamatcher sedan årsskiftet. Ettan inleder men behöver understöd.

4. Roda – Zwolle 

Moralen är på topp hos Zwolle som säkrade sin åttonde raka ligaseger då TOP Oss avlägsnades med 4-1 i fredags. Ett vanskligt bortamöte väntar denna afton men fortsätter gästerna på inslaget spår har vi svårt att se Roda stå emot. Potentiella matchvinnare saknas knappast hos gästerna där Younes Taha, Thomas van den Belt och formstarke Lennart Thy alla är heta kandidater. Kombinerat med ett av ligans främsta försvar är Dick Schreuders manskap redo att återvända till Eredivisie kommande säsong. Tämligen trolig tvåa.

5. Guimaraes – Chaves 

En målsnål historia är sannolikt att vänta på Estádio D. Afonso Henriques där två defensivt orienterade klubbar drabbar samman. Anmärkningsvärt är att såväl Guimaraes som Chaves så här långt snittar under ett mål per match och ingendera har fått smaka på segerns sötma under de senaste fyra omgångarna. En svit som mycket väl kan förlängas denna afton. Chaves är ligans mest kryssbenägna lag och skulle på förhand inte tacka nej till delad ära i Guimarães. Spikkryss!

6. Real Zaragoza – Ponferradina 

Real Zaragoza är generellt sett svårslagna i sin hemmaborg men kliver in till detta sexpoängsmöte med flera tunga avbräck. Tomás Alarcón och Carlos Nieto såg båda rött i Real Zaragozas nederlag mot Sporting Gijon och för att strö salt på såret tilldelades såväl Jair Amador som Valentín Vada sin femte ostskiva för säsongen och är också avstängda. Ponferradina har inte direkt rosat marknaden på resande fot men har trots detta noterats för fina resultat mot lag som Levante, Albacete och Cartagena under säsongens gång. Sett till rådande förutsättningar går det inte att förbise den spelvärda tvåan – in med samtliga tecken och skrälljobb.

7. Barracas Central – Godoy Cruz 

Barracas Central återvände i fjol till det argentinska finrummet efter 87 års frånvaro och gjorde det riktigt bra utifrån deras förutsättningar. Arrangören var i synnerhet solida i sin hemmaborg och kunde stoltsera med resultatraden 6-5-3 när säsongen sammanfattades. Godoy Cruz var ett av lagen som fick se sig besegrade här på Claudio Fabian Tapia. Gästerna uppträder inte lika självsäkert på resande fot som i sin hemmaborg och får i första hand sikta in sig på delad ära i Barracas. Strecka från vänster.

8. Banfield – Unión de Santa Fe 

2017 slutade Banfield femma i Liga Profesional och bjöd då sina hemmasupportrar på underhållande fotboll i sin hemmaborg. Därefter har det inte varit samma stämning på Estadio Florencio Sola och under de senaste tre säsongerna har lejonparten av “El Talardos” poängskörd inkasserats på resande fot. Unión de Santa Fe är med det sagt ett överkomligt motstånd. Blott två poäng skiljde lagen åt i fjol och inför denna säsong har gästerna tappat nyckelspelaren Juan Ignacio Nardoni. 1X prioriteras.

Läktarens säkra: West Ham

Klasskillnad råder på Pride Park när League One-klubben Derby välkomnar Premier League-laget West Ham. Något spelarpoolen helt tycks förbise då spelvärdet i skrivande stund hittas i österled. Det är bara att tacka och ta emot.

Omgångens skräll: Rayo Vallecano

Villarreal har inte presterat i linje med sin formkurva och kan mycket väl stöta på bekymmer mot ett Rayo Vallecano som har radat upp fina resultat mot topplagen denna säsong. Här får “Den gula ubåten” på tok för högt förtroende från svenska folket. Högersidan erbjuder magiskt spelvärde!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus