Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 6/23
Datum
06/02 - 2023
Matchstart
20:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Monza - Sampdoria
1x
2. Rayo Vallecano - Almería
1
3. Blackburn - Wigan
1x2
4. Portimonense - Pacos de Ferreira
2
5. Rio Ave - Sporting
1x2
6. Burgos - Las Palmas
x2
7. Amiens - Metz
1x2
8. Willem II - FC Eindhoven
1
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 6/2 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 6 februari, 2023

Underhållningsvärdet är inte det högsta på Måndagens Topptips men kompenseras av kopiöst spelvärde. Gravt överstreckade favoriter på Brianteo, Ewood Park och Estádio do Rio Ave resulterar i fina skrälldrag vilket kombineras och därtill hittar vi ett par riktigt fina värdespikar. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 19:59

1. Monza – Sampdoria

Sampdoria har inte direkt spelat dåligt under Dejan Stanković men vad hjälper det när förmågan att göra mål knappt existerar. Noll baljor på de senaste fyra omgångarna och åtta totalt denna säsong är direkt undermåligt. Inte helt överraskande blir ett formstarkt Monza hårt betrodda denna afton som följd. Nykomlingarna har gjort det väldigt bra utifrån deras förutsättningar men när ettan är uppe och nosar på 70 procent är densamma inte ett särskilt attraktivt spikalternativ. Fram med garderingspennan och plocka med krysset omgående.

2. Rayo Vallecano – Almería 

Rayo Vallecano visade prov på sin kapacitet då Villarreal bortabesegrades med 1-0 förra måndagen. Inte helt överraskande var det formstarke Sergio Camello som klev fram som matchvinnare då. Atlético Madrid-lånet har kommit igång på allvar efter en trevande inledning hos “Los Vallecanos” och 21-åringen blir inte enkel att hantera för ett bortasvagt Almería. Gästerna har endast skrapat ihop tre poäng från nio bortamatcher och vi tror den dystra sviten fortlöper. Ettan är en fin värdespik.

3. Blackburn – Wigan 

Blackburn avrundade 2022 med tre raka nederlag och har inte heller haft någon särskilt stabil inledning på det nya kalenderåret. “Rovers” får alltjämt spelarnas förtroende där den gravt överstreckade ettan måste ifrågasättas. Wigan har just sparkat Kolo Touré efter en rad svaga resultat och har ersatts av Shaun Maloney som spenderade fyra år hos “The Latics” under sin spelarkarriär. Får 40-åringen ordning på gästernas bedrövliga försvarsspel är mycket vunnet i jakten på ett nytt kontrakt och vi utesluter inte en reaktion denna afton. Med fint spelvärde i österled är en heltäckningsmatta rätt väg att gå på Ewood Park. Ett ytterligare tips är att lägga ett liten singel på tvåan till fina 4 gånger pengarna på vissa bettingsidor.

4. Portimonense – Pacos de Ferreira 

Tabelljumbon Pacos de Ferreira har vind i seglen där sju av gästernas nio poäng har inkasserats sedan årsskiftet. Så vad har förändrats? César Peixoto har tagit över rodret och prestationerna har förbättrats avsevärt sedan dess. Portimonense har i sin tur tappat konceptet fullständigt och är ligans formsvagaste klubb med blott en poäng från de senaste sex omgångarna. Bättre krävs om ett återupplivat “Pacenses” ska besegras denna afton. Tvåan är en fräck chansspik på en rimligt streckad bräda.

5. Rio Ave – Sporting 

Det råder ingen tvekan om att Sporting besitter ett högre kunnande än Rio Ave men gästernas bortafacit (3-2-4) imponerar föga. Det ska inte heller glömmas bort att succéspelaren Pedro Porro lämnade för spel hos Tottenham under transferfönstrets sista dag. Att tvåan i skrivande stund överstiger 80 procent är knappast befogat mot ett värdskap som har radat upp solida prestationer här på Estádio do Rio Ave och besegrade bland annat Porto i höstas. Helgardera och skrälljobb redan på mindre system.

6. Burgos – Las Palmas 

Spanska Segunda División är sannerligen konkurrenskraftig där racet om direktplatserna ser ut att bli en nagelbitare. Las Palmas har i vår mening ligans bästa trupp och toppar mycket riktigt tabellen för närvarande. Då ska tilläggas att nyckelspelaren Jonathan Viera än så länge inte har varit i närheten av fjolårsformen. Burgos höll jämna steg med Las Palmas under större delen av höstsäsongen men har tappat dyrbar mark mot slutet. I sin hemmaborg gör arrangören däremot sällan bort sig och med sitt kompakta försvarsspel ska ett positivt resultat inte uteslutas. Strecka från höger.

7. Amiens – Metz 

Ett intrikat möte mellan tabellgrannar stundar på Stade de la Licorne. Målskillnad är det enda som skiljer lagen åt när bådadera har avverkat 21 matcher och det är allt som oftast små marginaler som avgör när klubbarna drabbar samman. Metz tog en tillsynes övertygande 3-0-viktoria i höstens inbördes men matchbilden var betydligt jämnare än så och vi ser ingen anledning att tro på annorlunda här. Noterbart är att ingendera har torskat ett ligamöte sedan årsskiftet. Krysset är en vettig utgång men detta svårtippade möte gör sig bäst helgarderat.

8. Willem II – FC Eindhoven 

Willem II har inte riktigt motsvarat förväntningarna denna säsong men arrangören visade prov på sin kapacitet i 5-1-viktorian mot Helmond i den föregående omgången. Någon direktplats till det nederländska finrummet kommer det inte bli för Max Svensson och company men lyckas arrangören hitta kontinuiteten under våren finns alla förutsättningar i vårens play off-strid. FC Eindhoven är ett kunnigt motstånd men här får gästerna klara sig utan nyckelspelaren Evan Rottier (avstängd) och 20-åringens frånvaro var påtaglig i 4-0-nederlaget mot Dordrecht. Till fint spelvärde är ettan en värdespik svår att motstå.

Läktarens säkra: Rayo Vallecano

Rayo Vallecano har varit en positiv överraskning så här långt och kommer närmast från en tung skalp borta mot Villarreal. Detta är en betydligt enklare uppgift på förhand och faktum är att Almería ännu inte har vunnit en bortamatch i årets upplaga av La Liga. En trolig etta och fint spelvärde är en väldigt bra kombination.

Läktarens skräll: Wigan

Shaun Maloney debuterar som tränare hos Wigan och kommer eftersöka en reaktion. Det kan räcka långt mot ett ojämnt Blackburn vars formkurva är nedåtgående. Ett som är säkert är att den hårt ansatta ettan inte är befogad. Fin rensartvåa!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus