Speltips

Match/event
Topptipset - Torsdag 6/4
Datum
06/04 - 2023
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 6/4 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 6 april, 2023

Torsdagens meny bjuder på inhemsk fotboll där de lägre divisionerna för ovanlighetens skull får rampljuset riktat mot sig. Magiskt spelvärde finns att hämta från ett par Division 2-matcher men vi inleder kupongen i serien ovan där Ettan Norra och Södra kliver in med ett bidrag vardera. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Sollentuna – Stockholm Internazionale 

Fjolårsfyran Sollentuna får svårt att replikera fjolårets bedrift efter att ha tappat flera tongivande spelare. Jan William har bland annat lämnat för spel hos just Stockholm Internazionale medan poängplockarna Gustav Lindgren och Oliver Stojanović Fredin testar vingarna högre upp i det svenska seriesystemet. Värdskapet föll med 1-0 i premiäromgången mot Motala och ska råda som underhundar här trots fördelen av hemmaplan. En tvåa som nosar på 70 procent är med det sagt i högsta laget och lockar föga på egna ben. Strecka från höger, gärna samtliga tecken.

2. Torns IF – Ängelholm 

Torns IF hade som väntat inte mycket att säga till om i premiären borta mot Falkenberg där de blågula torskade med 3-0. Förutsättningarna hemma mot Ängelholm är desto bättre och anmärkningsvärt är att arrangören har vunnit samtliga av de fyra inbördes som spelats i närtid. Fjolårets motsvarighet slutade i en 3-1 viktoria och värt att påpeka är att konstgräset på Tornvallen inte är gästernas föredragna underlag. Ettan kan fördelaktigt singlas upp till 50 procent i detta Skånederby.

3. Farsta – Arameisk-Syrianska 

Nykomlingarna Farsta inledde säsongen med att plocka poäng mot fjolårsfyran Nyköping i vad som slutade i en mållös historia. En på förhand enklare uppgift är att vänta denna torsdag då bottentippade Arameisk-Syrianska besöker Farsta IP. Gästerna krigade om överlevnad i fjol och gav inte heller positiva besked i premiären då de rödgula förlorade med 1-0 hemma mot Sleipner. Ettan inleder, garderingspennan är att föredra så tidigt som möjligt.

4. Landvetter – Varbergs GIF 

Ett svårsiat möte stundar på Landvetter IP där tabellgrannar från fjolåret går i klinch. Landvetter tog en riktigt fin skalp i premiären då topptippade Lindome bortabesegrades med 2-1 där Victor Sköld blev tvåmålsskytt. Välbehövligt för 33-åringen som inte alls kom till sin rätta under den gångna säsongen. Även Varbergs GIF gick segrande från premiären med uddamålet där Rasmus Cronvall fortsätter att imponera hos de rödblåa. Vidöppet möte som gör sig bäst helgarderat.

5. Enskede – Järfälla 

Järfälla blir på tok för hårt betrodda av svenska folket efter gästernas dominanta insats mot Viggbyholms IK i premiären. Att läxa upp nykomlingar i sin hemmaborg går inte att jämföra med ett tufft bortamöte mot ett etablerat Enskede. Arrangören agerade visserligen slarvigt i mötet mot FC Arlanda häromsistens och fick besviket resa hem tomhänta från Midgårdsvallen men ska ses med klart bättre möjligheter att revanschera sig med publikens stöd. Även om procentfördelningen sannolikt jämnar ut sig något ser ettan ut att bli en värdespik som heter duga.

6. Stenungsund – Zenith 

Nykomlingarna Zenith fick en drömstart i Division 2 – Norra Götaland då topptippade BK Forward besegrades med 1-0 hemma på Hovgårdsvallens konstgräs. Samma underlag är det som väntar på Bästkustställningar Arena och Stenungsund är en överkomlig uppgift. Arrangören hade uppenbara problem med sin defensiv i fjol vilket resulterade i en placering på den undre halvan och det har inte skett några större förändringar i truppen. Vi gillar den rensande högersidan och helgarderar omgående.

7. Storfors – Bergnäset 

Att Storfors skulle lämna tomhänta från mötet borta mot Friska Viljor var ingen högoddsare, 20 poäng skiljde trots allt klubbarna åt i fjol. Liknande var gapet mellan arrangören och Bergnäset, i detta fall till Storfors favör. Inbördes möten har med det sagt en tendens att vara jämna och värt att påpeka är att gästerna drog det längsta strået i fjolårets motsvarighet. Ett positivt resultat går inte att utesluta för BAIK men tvåan plockas med först på större system – 1X prioriteras.

8. Sandvik – Frösö 

Kupongen avrundas på Umeå Energi Arena där Sandvik ställs mot nykomlingarna Frösö. Likt Bergnäset krigade arrangören om överlevnad i fjol och lyckades via en fenomenal säsongsavslutning sluta på säker mark. Anmärkningsvärt är att 20 av fjolårets 26 pinnar inkasserades på hemmafronten och mot ett lag av Frösös kaliber kommer Sandvik givetvis ha siktet inställt på en trepoängare. Ettan står utmärkt på egna ben hela vägen upp till 65 procent.

Läktarens säkra: Sandvik

Sandvik höll sig ovanför nedflyttningsstrecket i fjol tack vare sitt fina hemmaspel och ska ses med goda förutsättningar att gå segrande ur hemmapremiären mot nykomlingen Frösö. Spikettan gillas skarpt under nuvarande 60%.

Läktarens skräll: Zenith

Zenith tog en riktigt fin skalp hemma mot BK Forward senast och ska inte ses utan chans på Bästkustställningarna Arenas konstgräs. Understiger tvåan 20 procent går den inte att förbise.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100