Speltips

Match/event
Växjö Lakers - Leksands IF
Datum
10/12 - 2020
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Växjö -1,5
Odds
2,07
Rygga Spelet
Speltips SHL

Växjö – Leksand 10/12

Ishockey SHL Speltips
Joakim
Publicerad: 10 december, 2020

Fem dagar har gått sedan mina senast publicerade speltips. Detta då jag inte har haft någon direkt feeling under de senaste dagarnas matcher. Allra senast hittade hela 3/3 spel in och formen är således strålande då mina fem senaste speltips hittat hem, vilket har genererat i +11,92 units. Under torsdagskvällen väntar sex nya SHL-matcher där jag vänder blickarna mot VIDA Arena och mötet mellan Växjö – Leksand.

Seriens bästa hemmalag

Växjö går från klarhet till klarhet och är numera med i den absoluta toppen av SHL då Lakers spelat in hela 40 poäng på 22 matcher och ligger på en tredjeplats i tabellen. Smålänningarna är endast en poäng bakom ettan Rögle och tvåan Frölunda och har således chans på serieledning vid vinst under torsdagskvällen.

Lakers har en strålande form då de segrat i fyra av de fem senaste matcherna, där man hållit nollan i hela tre stycken av dem. Allra senast uddamålsbesegrade man Oskarshamn med 4-3 efter att Emil Pettersson, som verkligen är glödhet, svarat för tre nya poäng (2+1).

Kvällens hemmalag är SHL:s bästa på just hemmais då man spelat in 30 (!) poäng på tolv fajter. Faktum är att Växjö vunnit nio (!) raka hemmamatcher, där åtta av vinsterna kommit efter ordinarie speltid. Mest anmärkningsvärt är mötet mot Frölunda den 1 december då man besegrade stjärngänget med 8-0!

Trivs inte på resande fot

Leksand har gjort en fin säsong och ligger på en sjundeplats i tabellen med sina 31 inspelade poäng på 21 matcher. Laget ser därmed ut att vara ett lag för slutspelshockey till våren.

Dalmasarna har en okej form då de vunnit tre av sina fem senaste matcher. Allra senast föll man borta mot Örebro med 0-1 efter förlängning, men innan dess slog man Luleå på hemmais med klara 6-3.

Under säsongen har Leksands stora problem varit bortaspelet. Faktum är att Dalarlaget endast spelat in åtta poäng på resande fot och är ynka två poäng före jumbon Malmö i den statistiken. Leksand kommer dessutom från fem raka bortaförluster där man blivit nollade i de två senaste matcherna.

Dagens speltips

Jag väljer att tro på Växjö -1,5 till 2,07 (2,5u) gånger pengarna.

Växjö är i ypperlig form då man vunnit fyra av de fem senaste matcherna och har chans på serieledning vid vinst i afton samtidigt som Frölunda och Rögle förlorar respektive matcher.

Leksand har gjort det bra på slutet då man segrat i tre av sina fem senaste matcher, men i grunden är man minst en klass sämre än kvällens motståndare, Växjö.

Växjö är seriens bästa hemmalag medan Leksand är två poäng ifrån att vara seriens sämsta bortalag. Dalmasarna har förlorat i fem raka bortafajter där man blivit nollade i de två senaste. Växjö å sin tur har segrat i nio (!) raka hemmamatcher och går givetvis för en tionde under torsdagskvällen.

Med tanke på spelartrupperna och Växjös makalösa hemmasvit kontra Leksands dåliga bortaspel känns Växjö -1,5 till 2,07 som ett värt spelalternativ. Jag är helt övertygad om att Lakers vinner och gör man det bör man vinna efter ordinarie speltid och troligtvis med minst två mål. Endast två av de 36 (!) senaste inbördes mötena lagen emellan har slutat med ett oavgjort resultat efter 60 minuter. Vidare har 29 av dessa 36 matcher slutat med en tvåmålsvinst åt något av lagen, där Lakers vunnit majoriteten av matcherna.

Växjö har vunnit åtta av sina nio senaste hemmamatcher under ordinarie speltid och sex av dessa med minst två mål. Dessutom har Lakers segrat i fyra av de fem senaste hemmamatcherna mot Leksand.

Jag både tror och hoppas att Växjös fina svit fortsätter!

Lycka till!

William Hill
500 kr Free Bet
  • Betting & Casino
  • Två Bonusar
  • Stort Spelutbud
18+ Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr - Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet Bonus - Regler och Villkor gäller Stödlinjen - Spelpaus - Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria - Spela Ansvarsfullt - Gilltig i 60 dagar. , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - William Hill
Lanserat:
april, 2005
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.9/5
Introduktion
William hill är ett av de äldsta spelbolagen som finns, grundat redan 1934 i London. Mycket har hänt sedan dess och William Hill är numera en av de ledande operatörerna på spelmarknaden världen över. William Hill fick svensk spellicens 2019 och har verkat i Sverige sedan dess.
Välkomstbonus - Betting
500 kr Free Bet
Omsättningskrav: 1x