Speltips

Match/event
Hockey-VM - dag 1 | 13/5
Datum
13/05 - 2022
Matchstart
15:20
Spelbolag
Spel
Flertal - 5 spel
Odds
1,68-2,52
Rygga Spelet
Ishockey-VM

Hockey-VM – dag 1

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 13 maj, 2022

Nu är det äntligen dags. Hockey-VM 2022 är här! Den första VM-dagen innehåller fyra matcher, där bland annat värdnationen möter Norge. Nu kickar vi igång hockeyfesten!

Frankrike – Slovakien | Grupp A | 15:20

Direkt en väldigt viktig match i kampen om en slutspelsplats. Här behöver framför allt Frankrike vinna, men det blir tufft. Under ”försäsongen” har fransmännen haft förtvivlat svårt med målskyttet då man endast nätat fyra gånger under de senaste fem bataljerna. Exempelvis har man blivit nollade mot just Slovakien (0-2), Slovenien (0-2) och Italien (0-1). Det är mindre smickrande resultat. Slovakien å sin tur har tagit poäng i 6/6 matcher inför VM. Fyra av dessa har slutat med vinst, bland annat en 3-1-viktoria mot Tjeckien och förstås 2-0-vinsten i genrepet mot Frankrike. Det råder ingen tvekan om att Slovakien skall vinna dagens öppningsmatch mot Frankrike. Men det blir säkerligen inte med stora siffror. Jag testar Slovakien -1,5 till 1,68.

Mitt tips: 2-4

USA – Lettland | Grupp B | 15:20

USA har en intressant trupp, där framför allt försvaret ser bra ut. Framåt saknar man den absoluta spetsen. Lettland å sin tur brukar sällan göra bort sig i mästerskap. Letterna har som vanligt ett stabilt lag och kanske VM-turneringens bäste målvakt i Elvis Merzlikins. Framåt kommer NHL-stjärnan, Rudolfs Balcers, dra ett stort lass. Självklart är USA favorit i eftermiddag, men det blir säkerligen ingen lätt fajt. Jag provar endast en tv-peng på X P1 till 2,52. Känns som lagen kan ”känna på varandra” i inledningen av matchen.

Mitt tips: 3-2

Finland – Norge | Grupp B | 19:20

Värdnationen Finland ställs mot Norge på bästa sändningstid. Det här kommer bli en publikfest! Finland har som alltid ett bra lag, men känns faktiskt inte riktigt lika bra som man brukar göra. Finland kommer faktiskt från fyra (!) raka förluster inför kvällens premiärmatch. Det har blivit stryk mot Sverige x2, Tjeckien och Schweiz. Norge har fått ihop ett intressant lag och kan bli en obehaglig motståndare för många. Vårt grannland har vunnit 2/3 senaste, där man bland annat besegrade Slovakien med 5-4 efter straffar. I mitten av april slog man dessutom Tre Kronor med 3-2 efter förlängning och föll endast med 1-2 mot Finland någon vecka senare. Men försäsongsmatcher går såklart inte jämföra med en VM-premiär. Det här är något helt annat. Jag förväntar mig att hemmanationen kommer ut starkt och i ett rasande tempo. Inte alls omöjligt att man får in ett tidigt ledningsmål och sedan kan det rinna iväg. Finland Ö1,5 P1 står i hela 2,45 och är värd en tv-slant.

Mitt tips: 4-1

Tyskland – Kanada | Grupp A | 19:20

Förhandsfavoriten och regerande mästaren, Kanada, inleder med en fajt mot Tyskland. Det kommer inte bli en lätt batalj, men visst skall kanadensarna greja en seger. Tyskland har, som alltid numera, ett stabilt lag. Men Kanada är Kanada och är givetvis betydligt mer meriterat. Det finns bland annat 4570 NHL-matcher i bagaget. Vidare har Tyskland sett lite svajiga ut under försäsongen då man endast vunnit en av sina fyra senaste och den viktorian kom mot svaga Österrike. VM är VM, men att de snor poäng mot Kanada i premiären känns mindre troligt. Jag synar Kanada -1,5 till 2,03 gånger pengarna. Det blir även en slant på Tyskland U0,5 P1 till 1,75. Jag har hyllat Kanadas försvar och räknar med att guldaspiranten kommer ut inspirerat och spelar disciplinerat, för att ta ledningen.

Mitt tips: 1-3

Dagens VM-spel:

Slovakien -1,5 @1,68 (2,5u)
USA – Lettland X P1 @2,52 (1u)
Finland Ö1,5 P1 @2,45 (1u)
Kanada -1,5 @2,03 (1,5u)
Tyskland U0,5 P1 @1,75 (2u)

Samtliga spel är lagda på spelbolaget Betsson | Mitt VM-spreadsheet

Kommande spel:

15/5: Tjeckien FT @2,45 (2,5u)

OBS: Ni hittar mina 16 (!) långtidsspel här.

Lycka till och allt gott!

/Timmy

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x